Заболяванията на мозъка, сред които е и Алцхаймерът, са обект

...
Заболяванията на мозъка, сред които е и Алцхаймерът, са обект
Коментари Харесай

Може ли сухата кожа да предизвика Алцхаймер

Заболяванията на мозъка , измежду които е и Алцхаймерът, са обект на от ден на ден и все по-задълбочени проучвания в търсене на аргументите за тях, а оттова и на възможни други възможности на лекуване.

Нашият организъм е едно неотлъчно цяло, по тази причина ни звучи повече от разумно при заболяванията да има причинно-следствена връзка със положението на други органи. А най-големият орган в човешкото тяло е кожата. Именно по тази причина учените от Университета в Калифорния подчертават върху нея в подтекста на вероятните причинители на Алцхаймер.
 Снимка 410317

Възпаленията са посочени за главен провинен за дегенеративното заболяване на мозъка. А най-новият извод на учените е, че химикали, наречени цитокини, могат да допринесат за развиването на Алцхаймер .

Те се отделят от организма, когато имаме рана и повърхността на кожата е нарушена, с цел да се възвърне по-бързо. Високи равнища на цитокини могат да се генерират даже при, на пръв взор, безобидни възпаления, като сухата, зачервена и напукана кожа на ръцете ни през зимата, решението за която е постоянна и ефикасна хидратация.
 Снимка 412956

Именно тя от време на време може да направи повече от цитокините. А когато те са създадени, тъй като в мозъка е подаден сигнал за инфектиране, само че не могат да бъдат потребни, влизат в ролята не на помощници, а на вредители .

С напредването на възрастта кожата стартира да утежнява своето положение и сходни възпаления са все по-често срещани. Именно и при по-възрастните хора възпаленията са доста по-трудни за коригиране и химикалите се изправят пред непостижима задача.

Тогава те просто блуждаят в организма, попадат в потока на кръвта, а оттова могат да доближат и до мозъка , което води до нежелани увреждания на клетките.
 Снимка 412957

Разбира се, това изобретение на калифорнийските учени не е вярно да се пояснява като извод, че хубавичко и добре хидратирана кожа ще ни защищити от Алцхаймер . Но с нея рисковете от неговото развиване са с един по-малко, написа Daily Mail.
 Алцхаймерът, мозъкът и по какъв начин да го моделираме посредством метода си на живот
Как да се предпазим от Алцхаймер

Как сами променяме сивото си вещество

Не за първи път кожните проблеми се свързват директно с Алцхаймера. Според други проучвания, страдащите от псориазис, розацея и други сходни дерматологични проблеми също имат нараснал риск от развиването на дегенеративното мозъчно заболяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР