Заболяването COVID-19, причинявано от новия коронавирус, отне живота на още

...
Заболяването COVID-19, причинявано от новия коронавирус, отне живота на още
Коментари Харесай

Трета жертва на COVID-19 сред медицинския персонал в Румъния

Заболяването COVID-19, причинявано от новия ковид, лиши живота на още едно здравно лице в Румъния, с което жертвите измежду медицинския личен състав набъбнаха до три, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.
Вчера е умряла 42-годишна здравна сестра от град Цъндарей, Югоизточна Румъния. Заразяването й с новия ковид е било доказано на 2 април. На 4 април е трансферирана в болничното заведение за инфекциозни заболявания "Виктор Бабеш " в Букурещ. Жената е страдала от захарен диабет и е имала хормонален дисбаланс, заяви Групата за стратегическа връзка.
Така жертвите на Ковид-19 в Румъния набъбнаха до общо 332, съобщи Българска телеграфна агенция.
Първата жертва на новия ковид измежду медиците в Румъния бе дадена на 7 април. Тогава умря 53-годишен чиновник на Службата за незабавна здравна помощ в северния окръг Сучава, който е най-голямото огнище на COVID-19 в Румъния. Новият ковид лиши живота и на 58-годишна здравна сестра от град Брашов в централната част на страната на 11 април.
Броят на инфектираните с новия ковид в Румъния към 13 април бе 6633. Днес по обяд се чакат данните за последните 24 часа.
В 14,00 ч. президентът Клаус Йоханис ще направи изказване за медиите. Очаква се да разгласи, че е подписал декрет за удължение на изключителното състояние с още 30 дни, осведоми Зиаре.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР