Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в Старозагорска област

...
Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в Старозагорска област
Коментари Харесай

Под епидемичните нива е заболяемостта в Старозагорска област

Заболяемостта от грип и остри респираторни болести в Старозагорска област са под епидемиологичните равнища, оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). 123,47 на 10 000 души население е достигнатата стойност в интервала 20 - 26 януари 2020 година
В региона през предходната седмица са регистрирани 127 случая на заболели от остри респираторни болести при 110 през втората седмица на годината. Има 40 случая на варицела, а болните са от Стара Загора, Казанлък, Чирпан и селата Бузовград, Змейово, Дълбоки, Оряховица, Хрищени, Богомилово и Горно Черковище. Регистрирани са и 3-ма заболели от скарлатина в регионалния град. Има 2 регистрирани случая на чревни инфекции 1 ентероколит и 1 на - и двата в Стара Загора. Има регистрирани и 14 случая на вирусен хепатит, което и с 3 повече от миналата седмица. В регионалния град от групата на трансмисивните инфекции има един случай на Лаймска болест. Епидемични гърмежи в района през предходната седмица не са регистрирани. 
Утре, 29 януари, ще се организира съвещание на Регионалния действен щаб за битка с грип и острите респираторни болести , на което ще се направи разбор на равнището на заболяемост.
От РЗИ припомнят!
Болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечение. При съществуване на признаци да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа, което е персонална отговорност към себе си и към другите. Най-добрата защитна мярка е ограничение на контактите с заболели хора, изключително деликатни би трябвало да са тези с хронични болести, бременните дами и децата.
РЗИ - Стара Загора, прави всекидневно деен контрол на заболяемостта от грип и остри респираторни болести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР