Заболяемостта на бебетата и децата във възрастовите групи от 0

...
Заболяемостта на бебетата и децата във възрастовите групи от 0
Коментари Харесай

Тревога В България! Епидемия В Тези Градове! В Момента Върлува Щам Б, Но Нищо Не Сме Видели! За Всеобщ Ужас Се Задава

Заболяемостта на бебетата и децата във възрастовите групи от 0 до 4 и от 5 до 14 години е надхвърлила хиляда болни на 10 хиляди души, оповестиха от РЗИ.

В Трявна от грип и остри респираторни заболявания са болни 340 на 10 хиляди души, а в Дряново - 302 на 10 хиляди души.

Предепидемична е и ситуацията в общините Габрово и Севлиево, където броят на заболелите се усилва.

Грипната почивка за учениците от Дряново и Трявна ще е от на следващия ден до 26 януари. В Габрово и в Севлиево ще има постоянни образователни занятия.

Грипна зараза е оповестена и община Димитровград от на следващия ден до 28-ми януари, оповестиха от здравното министерство.
До второ разпореждане в общините, с оповестена грипна зараза, се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Русенска област също е в предепидечичен интервал.

От през днешния ден в община Благоевград не се учи поради грипна зараза. Решението беше взето предишния петък.

В пловдивската община Брезово също не се учи поради грипа.

Епидемия към този момент беше оповестена и за областите Перник и Пазарджик, няма занятия в обособени учебни заведения в областите Търговище, Силистра и Враца.

От на следващия ден се анулира грипната зараза на територията на Пернишка област, която първа доближи епидемиологични стойности на грипа в страната.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения, допълват от здравното министерство.

Болните от грип внезапно се усилват и в София. На ден приблизително към 25-20 души минават през профилирания кабинет по грипа във ВМА, сподели по Българска национална телевизия доцент полк. Георги Попов - шеф на Катедрата по инфекциозни заболявания във ВМА.
По думите му, равнището на заболеваемост в София внезапно се е нараснало през почивните дни. Прегледаните са били инфектирани с грипния вирус Б.

" Грипният вирус Б е един троянски кон. След него съвсем постоянно следва една по-голяма инвазия и епидемиологично разпространяване на грипния вирус А, което чакаме в идващите седмици ", добави експертът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР