Заболеваемостта в Сливенска област надхвърли средната за страната. На 2

...
Заболеваемостта в Сливенска област надхвърли средната за страната. На 2
Коментари Харесай

Шест нови жертви на COVID-19 в Сливен

Заболеваемостта в Сливенска област надвиши междинната за страната. На 2 февруари тя е 1 808,81 души при междинна за страната от 1 754,10 души на 100 000 лица от популацията, оповестиха от Областния спешен щаб.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30430
Диагностицираните за денонощие заболели са 337. Сред тях са 12 учители и 12 деца и възпитаници от разнообразни детски заведения и учебни заведения, доктор, здравна сестра и санитар.

120 заболели са излекувани.

Починаха шест пациенти с COVID-19 и съпътстващи болести на възраст сред 74 и 88 години. Петима от тях не са били ваксинирани. Щабът изрича съболезнования на фамилиите и околните.

Поставени са 170 дози ваксини, като доминират бустерните измежду тях. От началото на акцията до момента са приложени общо 87 376 дози, а лицата със приключен имунизационен статус са 43 182.

Носенето на защитни маски, физическата отдалеченост, избягването на скупчвания от хора и постоянната стерилизация лимитират риска от заразяване, припомня щабът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30430  Две Коронавирус жертви за денонощието в Габрово Две Коронавирус жертви за денонощието в Габрово  Ето къде да се ваксинирате във Варна Ето къде да се ваксинирате във Варна  Висок остава броят на подрастващите под карантина в област Добрич Висок остава броят на подрастващите под карантина в област Добрич
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР