Заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол плавно започва да се

...
Заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол плавно започва да се
Коментари Харесай

Актуална COVID обстановка в Ямболско

" Заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол гладко стартира да се повишава - все още дейните случаи са 149. Същевременно се регистрира и интерес към четвъртата доза за имунизиране през последната седмица ".

Това заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева. Новите случаи за последното денонощие са 17, трима се лекуват все още в лечебни заведения. Двуседмичната заболеваемост в региона е 68 на 100 хиляди души население и към този момент остава под междинната за страната - 82 на 100 хиляди души.

В района най-висока е заболеваемостта в община Стралджа - 85, и в община Ямбол - 83 на 100 хиляди души.нПо думите на шефа на РЗИ съществува и така наречен скрита заболеваемост, защото доста хора отхвърлят да се изследват.

„ Причината е ненапълно и финансова, защото персоналните лекари към този момент не издават посоки за проби “, разяснява доктор Калчева. Тя добави, че въпреки и едва, се покачва ползата към имунизация.

„ През последната седмица са сложени 109 броя четвърти дози, като да вземем за пример единствено през вчерашния ден 35 лица са сложили втори бустерни дози. Имунизират се най-вече възрастни хора “, добави шефът на здравната ревизия. 

Междувременно, стана известно, че заради приключване на гаранционния период от РЗИ са бракувани над 10 хиляди ваксини Pfizer.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР