заболeваемост се движи в характерните за сезона граници с изключение

...
заболeваемост се движи в характерните за сезона граници с изключение
Коментари Харесай

30 случая на усложнения от ОРЗ във Варна за седмица


заболeваемост се движи в присъщите за сезона граници като се изключи повишената заболяемост от варицела. Регистрирани са 22 случая на чревни инфекции против 21 от миналата седмица, показани от: 18 ентероколита, 2 колиентерита, 1 ротавирусен ентерит и 1 вирусен хепатит.

От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 141 лица против 157 за миналата седмица, показани от: 118 случая на варицела и 23 случая на скарлатина. Регистрирани са 109 бр. остри респираторни болести против 66 случаи на ОРЗ от миналата седмица и 30 случая на затруднения от ОРЗ (остри респираторни заболявания) – 18 бронхита и 12 пневмонии.

Няма регистрирани случаи на Лаймска борелиоза и Марсилска тресчица. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 49 лица. Проведени са 30 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 10 лица. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 8 лица.

Има регистрирани 79 случая на ухапани от кърлежи. Извършени са 26 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР