Заболелите от грип в момента, по мои изчисления в последната

...
Заболелите от грип в момента, по мои изчисления в последната
Коментари Харесай

Скоро може да има грипна епидемия и в София

Заболелите от грип сега, по мои калкулации в последната седмица, са към 48 000 души в страната, сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ проф. Тодор Кантарджиев във връзка със зачестилите грипни болести.

За епидемиологичната конюнктура в страната можем да кажем, че някои от областите имат една доста нараснала заболеваемост: Перник , Пазарджик, Смолян, София-област, Сливен.

Засега прави усещане, че е доста огромен процентът на група В грипни вируси, сподели още проф. Тодор Кантарджиев.

В момента в столицата още не е епидемиологична ситуацията за грип, само че се чака до 1-2 седмици да се появят такива предпоставки.

„ Симптомите на грипа са разказани от Световната здравна организация. Те са ненадейно начало и в границите на 2-3 часа поява на болки по мускулите, ставите, изнемощялост. Обикновено болки в гърлото, непродуктивна, дразнеща кашлица в белия дроб, неведнъж има главоболие, страх от светлината. Телесната температура е 38 градуса “, изясни проф. Кантарджиев.

По думите му другите видове грип поразяват разнообразни възрастови групи. „ А1H1 основно младежи, цялостни хора, бременни дами, всички с хронични болести. H3N2 – основно възрастните хора с хронични болести. Това не значи, че от него не могат да заболеят и деца. Затова би трябвало да се заобикалят болните хора.

Който е у дома би трябвало да носи маска, с цел да не болести и близките. Маската би трябвало да се сменява на два и половина часа и хората би трябвало да се съветват с доктор.

Тези в огромните градове е хубаво да имат антигрипни медикаменти на разположение и при поява на грип в фамилията да се обадят на персоналния доктор, а не да вървят с градския превоз на прегледи.

Проф. Кантарджиев посъветва хората да употребяват тоалетни кърпички с антимикробно деяние, да заобикалят заболели хора, да вършат разходки на чист въздух и да заобикалят местата, където се събират доста хора и най-много се кашля.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР