Зъболекари се карат дали нова наредба ще остави гражданите без

...
Зъболекари се карат дали нова наредба ще остави гражданите без
Коментари Харесай

Зъболекари се карат дали нова наредба ще остави гражданите без зъболечение

Зъболекари се карат дали нова разпоредба ще остави жителите без зъболечение . Над 1000 зъболекари имат тези опасения и са подписали петиция против план на разпоредба за добра здравна процедура, направен от Българския зъболекарски съюз - БЗС. Ситуацията пред Българска национална телевизия разясниха доктор Бранимир Кирилов и доктор Николай Шарков.

Те считат, че се опълчват лекари по дентална медицина със компетентност и тези без компетентност , и в случай че наредбата бъде призната по този начин, хората отвън огромните градове могат да останат без зъболечение.

Кирилов изясни, че са обезпокоени от предлагането на БЗС, тъй като съгласно него има доста забранителни клаузи за практикуване специалността , които слагат 7 млн. българи пред невъзможността да отидат при зъболекаря си.

По думите на Шарков, няма да има никакви рестрикции , а всички пациенти ще бъдат лекувани, по този начин както и са били лекувани до момента и той застава с името си, че няма да има тези рестрикции .

Двамата спориха за документа, който регламентира разпоредбите за работа на зъболекарите, за секрети разисквания и демократичността в зъболекарския съюз .

Кирилов се чуди, по какъв начин може Шарков да застане зад името си за нещо, което ще се гласоподава в петък и в действителност, в случай че знае какво ще се случи, кое е демократично .

Шарков изясни, че се популяризират подправени вести не с цел да разбудят, а да разбунят зъболекърското съсловие . В закона е записано, че би трябвало да одобряват правила до 30 юли, " каквито и да са " те.

Кирилов желае пролонгация на полемиката, с цел да може всички да се срещнат с разпоредбите и да бъдат хармонизирани с европейските правила. На конгрес в петък и събота в София се събират стоматолози от цялата страна с цел да гласоподават заключителен вид на наредбата .

" Само да кажа, няма заплаха за българския жител нито за българския ортодонт, всичко останало е подправена вест ", изясни Шарков.
 Проверяват дали медици и зъболекари съблюдават договорите си с НЗОК
Проверяват дали медици и зъболекари съблюдават договорите си с НЗОК

Проверката е разпоредена от Върховната административна прокуратура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР