Зъболекар алармира след ново проучване, което прави връзка между лошата

...
Зъболекар алармира след ново проучване, което прави връзка между лошата
Коментари Харесай

Острото предупреждение на зъболекаря, че пренебрегването на оралното здраве „може да бъде животозастрашаващо“

Зъболекар сигнализира след ново изследване, което прави връзка сред неприятната грижа за зъбите и тежките инфекции в региона на главата и шията.

Д-р Ферах Хамид от Aesthetique Dental Care приканва за незабавни дейности за справяне с пренебрегването на оралното здраве, което може да докара до тежки последствия. Д-р Хамид предизвести: „ Последните изследвания разкриха мощни връзки сред неприятната орална хигиена и тежките инфекции на главата и шията. Пренебрегването на оралното здраве освен води до проблеми със зъбите, само че също по този начин доста усилва риска от хоспитализация заради тези инфекции. Когато оралните инфекции прогресират, те може бързо да засегне региона на шията, което води до съществени затруднения.

" Например, инфекции на кореновия канал или инфектиране на поддържащите тъкани на зъба могат да се разпространят в региона на шията посредством лимфни или кръвоносни съдове. Правилното и навременно лекуване на денталните проблеми е от основно значение за прекъсването им да се трансфорат в евентуално животозастрашаващи положения. Инвестирането в хигиена на устната празнина не значи единствено поддържане на блестяща усмивка; това е главен аспект на цялостното здраве, предпазващ от редица съществени инфекции.

„ Изследванията непрекъснато демонстрират, че положителната грижа за зъбите може да понижи разноските за опазване на здравето и да понижи затрудненията и смъртните случаи, свързани с тези инфекции. Като се концентрира върху оралното здраве начинания, можем доста да понижим рисковете, свързани със зъбните инфекции. "

Д-р Хамид акцентира смисъла на цялостна тактика за попречване на зъбни инфекции, оповестява Wales Online. Той сподели: „ Предотвратяването на зъбни инфекции изисква многостранен метод, в това число постоянни стоматологични прегледи, старателни практики за орална хигиена и здравословна диета. Проучванията акцентират изгодите от елементарни дейности като постоянно миене на зъби с флуоридна паста за зъби и всекидневно разчистване с конец. Като се има поради, че към 1,4% от тежко болните пациенти могат да умрат и пораждат затруднения в към 20% от случаите, от значително значение е да се възприемат тези превантивни практики, с цел да се избегнат съществени здравословни проблеми. "

По тематиката за най-съвременните превантивни ограничения, доктор Хамид добави: „ Иновациите в денталната технология, като въвеждането на антибактериални лекувания като Lumoral, оферират нови способи за битка с оралните болести. Тези достижения са извънредно ефикасни при премахването на плаката – до 99,998% успеваемост – което може да промени метода, по който се грижим за нашите зъби и оказват помощ за попречване на болести, породени от бактерии.

„ Разбирането на по-широките въздействия върху здравето на оралните инфекции акцентира смисъла на съдействието сред денталните и медицинските експерти. Работейки дружно, те могат да предложат цялостна грижа и ранна интервенция при съществени положения. Този отборен метод е изключително значим за справяне с възходящите случаи на дълбоки инфекции на врата, изключително измежду уязвимите групи. “

Източник: mirror.co.uk

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР