Зъбоболът е кошмарна болка, която е сполетявала всеки човек. Освен

...
Зъбоболът е кошмарна болка, която е сполетявала всеки човек. Освен
Коментари Харесай

Лесен начин да се отървете от зъбобол

Зъбоболът е кошмарна болежка, която е сполетявала всеки човек. Освен това, по неписано предписание се появява или през нощта, или в почивните дни, или по време на пътешестване, когато зъболекарят е надалеч. Точно в тези моменти се чудим какво може да създадем, с цел да не ни боли, до момента в който стане време да идем на ортодонт.

На първо място да кажем за какво се появява зъбоболът. Всичко може да навреди: твърди тъкани на зъбите (ако храната е влезнала в кухина/кариес), меки тъкани на зъбите (възпалена пулпа), пери-зъбни тъкани, периост и даже челюстта. Човек обаче няма време да разбере повода, той би трябвало да облекчи болката.
Първото нещо, което ни идва на разум, е болкоуспокояващо. И в случай че то се оправи с казуса, всичко е наред. Основното нещо обаче е да не поглъщате хапчета с шепи, с цел да получите облекчение. Ако едно хапче не помогне, тогава три надали ще имат по-голям резултат.

Ако ви боли, а имате кариес, който е забележим на зъба, най-вероятно части храна са попаднали в него. Опитайте се да изплакнете устата си с вода със стайна температура.

Ако не оказва помощ изплакването не се отчайвайте. Направете дребна топка от памук и я навлажнете със специфична дентална анестезия, която могат да намерите в аптеката. Обикновено тя включва ментово масло, камфор и валериан.

Сменяйте топката на всеки 10 минути, тъй като капките бързо се измиват със слюнка. Повторете процедурата, до момента в който болката изчезне.

Ако няма капки или те не са помогнали, се обърнете към национални средства.

Вкъщи можете сами да подготвите лекарство. В един литър вода, разбъркайте 1 супена лъжица сол. Добавете 100 грама 10% амоняк и 10 грама камфорен алкохол.

Сместа би трябвало да се разклати, до момента в който изчезнат белите люспи. След това навлажнете памучна топка в разтвора и поставете на болния зъб. /Zdrave.to.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР