Зъбният емайл осигурява защита и красота на нашите зъби, така

...
Зъбният емайл осигурява защита и красота на нашите зъби, така
Коментари Харесай

Ето кои напитки са вредни за зъбния емайл

Зъбният гланц обезпечава отбрана и хубост на нашите зъби, тъй че е наложително да се погрижим за него.

Емайлът е най-трайната тъкан в тялото. Съдържа към 97% неорганични субстанции. Вредните храни и питиета обаче могат да навредят на такава сериозна отбрана. Това се улеснява от обстоятелството, че горният пласт на емайла, заради порестата си конструкция, натрупва нездравословни субстанции и бактерии. Много артикули съдържат химични съединения, от които емайлът би трябвало да бъде предпазен. Зъболекари описват какви питиета не би трябвало да се пият, с цел да не се навреди на зъбния гланц.

1. Вредни енергийни питиета и лимонади

В никакъв случай не би трябвало да прекалявате с газираните питиета, в случай че желаете да имате здрав гланц. Факт е, че имат богато наличие на киселини, които унищожават горния пласт на зъбите. За да разберете какъв брой нездравословна е содата, можете да извършите опит:

• минете с език по повърхността на зъбите,

• отпийте няколко глътки безалкохолно и ги оближете още веднъж.

Повърхността на зъбите от грапава ще стане гладка, а това не е добре. Трябва да придобиете табиет да изплаквате устата си с чиста вода, с цел да премахнете киселината и захарта от зъбите си.

Забележка: можете да пиете газирана вода, само че единствено без да добавяте резенчета лимон

2. Сокове и плодове

Киселината се намира и в плодовете, и в соковете. Лимон, лайм, портокал, грейпфрут, ананас, кисели плодове и ябълки и техните сокове разяждат зъбния гланц. Не подценявайте хигиената на устната празнина - мийте зъбите си, откакто сте пили прясно изцедени питиета, изключително цитрусови плодове.

3. Алкохолни питиета

Бъдете деликатни, когато пиете коктейли, съдържащи алкохол. Много от тях имат прибавен сироп с висока глюкоза. А захарта е различен зложелател за емайла.

Това важи и за други питиета, съдържащи захар. Най-лесният метод да навредите на зъбите си е да пиете чай със захар през целия ден. Любителите на тази сладка напитка рискуват да скапват снежнобялата си усмивка.

4. Помощ за зъбите

Зъболекарите показват ограниченията, които ще оказват помощ за възстановяване на положението на емайла:

• потреблението на специфични пасти за чувствителни зъби и реминерализиращи гелове;

• отдалечена терапия, която може да се направи в зъболекарския кабинет. По време на тази процедура върху зъбите се нанасят гелове с доста калций, фосфор и флуорид.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР