Забит Магомедшарипов победи със съдийско решение Калвин Катар в основния

...
Забит Магомедшарипов победи със съдийско решение Калвин Катар в основния
Коментари Харесай

Магомедшарипов надви Катар в централния мач в Москва


Забит Магомедшарипов победи със съдийско решение Калвин Катар в главния конфликт на събитието UFC Москва. Двамата направиха много вълнуваща борба на “ЦСКА Арена” в съветската столица, само че дагестанецът изтръгна успеха по точки.

Още през цялото време на мача двамата започнаха замяна на удари, само че Магомедшарипов вкарваше двойно повече основни удари в съпоставяне със своя противник.

Вторият рунд продължи в същото движение. В един миг Забит опитва захват в тил, само че Катар бързо съумя да се измъкне. В края американецът опита един ъперкът, а по-късно и удар с коляно, само че без да нанесе съществени провали на своя съперник.

ZABIT! @Zabeast_MMA earns the UD infront of the home crowd! #UFCMoscow pic.twitter.com/budaE01YF6
— UFC (@ufc) November 9, 2019
Третият рунд предложи най-вече екшън. Първо Магомедшарипов опита нов тейкдаун, само че бързо се отхвърли. Последваха две тежки леви крошета в главата на руснака, който изглеждаше съществено разтърсен. Катар опита офанзива с коляно, само че пък Забит съумя да го хване във въздуха и да го повали на земята. Това обаче не бе от изгода на Магомедшарипов, който стартира да получава десетки удари в главата от своя противник и тъкмо тогава пристигна и финалния гонг в мача.

Все отново съдиите с единомислещо решение (29-28, 29-28, 29-28) дадоха успеха на Магомедшарипов, който нанесе повече основни удари от своя противник в хода на мача и доминираше в клетката. Това е 14-а поредна и общо 18-ата му победа в осмоъгълника, до момента в който за Катар това бе 4-о проваляне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР