Забелязали ли сте някога, че излизайки навън, за да погледате

...
Забелязали ли сте някога, че излизайки навън, за да погледате
Коментари Харесай

5 дестинации, които ще ви отведат много далече

Забелязали ли сте в миналото, че излизайки на открито, с цел да погледате съзерцателно залеза на слънцето, се чувствате като на друга планета? Всъщност, не е нужно да напускате Земята - или даже Млечния път - с цел да усетите атмосферата на друга вселена, написа profit.bg.

От бароковата италианска архитектура до античните островни манастири - можете да разгледате местата, които са били употребявани като снимане на някои от най-емблематичните планети, луни и дворци във Вселената на „ Междузвездни войни “.

Theed Royal Palace, Кралският замък на Казерта



Кралският замък на Казерта е представител на бароковата архитектура, въодушевен от Версайския замък. Масивният дворец от 18-и век е издигнат за Бурбоните и разполага с градина, четири двора, 1200 стаи и съвсем 2 000 прозореца.

Огромните му зали са изпълнени с мрамор и са образец за неокласическо и рококо изкуство. Масивните зали на манастира и голямото стълбище се отличаваха основно през 1999 година

Днес замъкът, ситуиран в Южна Италия, е отворен за обществеността. Вероятно ще се почувствате като в галактическо царство, до момента в който разглеждате това неаполитанско знамение. Просто не пресъздавайте дроидна борба в коридора.

Varykino, Вила дел Балбинело



Италианската вила от 18-и век служи като декор на съществена сцена в " Атака на клонингите ", по време на която Анакин стартира да се трансформира в Дарт Вейдър. Туристите могат да посетят вилата, да гледат водата на езерото Комо и да се потопят в атмосферата.

Мустафар, планина Етна



Докато кулминационната борба със светлини, която затваря Отмъщението на ситите, не е снимана върху безусловно изригващ вулкан, тя съдържа настоящи фрагменти от изригването през 2002-2003 година на връх Етна.

Изригването, което докара до големи количество пепел, беше изловен от киномайсторите на Лукасфилм и може да се види в кино лентата като декор на планетата Мустафар.

Джеда, Уади Рум



Показвайки се като дребната луна Джеда в Rogue One, това не е първият филм, който се снима във Вади Руди. С удивителните си пясъчни скали и лунни пейзажи, не е чудно, че пустинята се трансформира в обичано място за режисьори, които търсят съвършения декор за научна фантастика.

Татуин, Тунис



Нещо, което може да си визиите за този италиански замък е, че е вулкан, заобиколен от средновековни градове или планета от лава.

Тук може да се придвижите в тунизийската пустиня и пред портите на Мос Еспа - сиромашки квартал, представляващ най-вече долепени една до друга дребни къщи, отредени за робите, където е и домът на Анакин Скайуокър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР