Забелязали ли сте, че ситуацията изглежда най-мрачна малко преди да

...
Забелязали ли сте, че ситуацията изглежда най-мрачна малко преди да
Коментари Харесай

Защо когато положението изглежда най-безнадеждно е време за празнуване

Забелязали ли сте, че обстановката наподобява най-мрачна малко преди да стартира да се усъвършенства? Предприемачът е на косъм да разгласи банкрут тъкмо преди да подписа огромната договорка. Издържал е на компликациите и в този момент жъне заслужени резултати. Контузената атлетка е напът да се откаже, само че напряга сили за последно и сграбчва златния орден.

Непрекъснато ставаме очевидци на това във филмите. А там го има, тъй като самият живот изобилства с такива образци. Тук работи един избран принцип:

Най-тъмно е тъкмо преди зазоряване.

Сякаш животът ни подлага на тестване: „ Достатъчно сериозен ли си? “ И нормално колкото по-голяма е задачата, толкоз по-черни са надвисналите облаци.

Вероятно в живота ти е имало моменти, когато си бил обезверен и отчаян, подготвен да се откажеш, питал си се дали напъните ти не са напразни. И тогава си срещнал някой, който е успявал да повдигне духа ти и да ти помогне, или обстановката ненадейно се е обърнала в твоя изгода.
Това е самата истина, тъй като в случаи като тези работи тъкмо този принцип – правилото на „ единайсетия час “.

Преди зазоряване постоянно е най-тъмно и най-студено.

Но стига да проявим задоволително неизменност, премията ни е в забрадка вързана.

Ако се замислим за раждането на едно дете, ще забележим напълно ясно по какъв начин работи този принцип. Преди да изпита насладата от най-невероятния подарък на живота, търпението на бъдещата майка се подлага на тестване и тя минава през забележителна болежка и страдалчество. (По думите на майка ми всичко това си коства!)

След като проумеем природата на „ единайсетия час “, животът към този момент не наподобява толкоз травматичен. Истината е, че вселената неведнъж подлага на тестване решимостта ни да преследваме задачите си до дъно. Достатъчно е да издържим още малко и… Бинго!

С това осъзнаване печелиш крачка преднина пред събитията. Когато ситуацията наподобява най-мрачно, просто си кажи: „ Ето че нищо не е наред! А това значи само, че триумфът се крие зад идващия ъгъл. “ Тогава ще се почувстваш по-добре.

Животът постоянно ни подлага на тестване преди постигането на всяка значима цел. Ако приемем съществуването на „ единайсетия час “ и гледаме на трудностите като на наложителна част от пътя към крайната цел, първо, няма да се отхвърляме и, второ, ще бъдем в положение да реализираме всичко, за което мечтаем.

И не забравяйте: „ Единайсетият час “ е изпечен шарлатанин. Когато ситуацията наподобява най-безнадеждно, се оказва, че е време за празнуване. Защото си единствено на крачка от задачата. 

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР