Забелязали ли сте, че хората все по-често предпочитат книги за

...
Забелязали ли сте, че хората все по-често предпочитат книги за
Коментари Харесай

Как да изберем книга за подарък


Забелязали ли сте, че хората все по-често избират книги за подарък за празниците? Това е много забавна наклонност, на която всяка се радва, тъй като това демонстрира, че хората желаят да се развиват и обогатяват своите знания и просвета. Идеалният подарък е този, който отразява схващане или благодарност на заниманието на някого. Защо да пропускате опцията да покажете, че сте отделили време да помислите какво може да зарадва или изненада ваш сътрудник или обичан човек?

Изборът на вярната книга за даден мотив е самобитно изкуство. Има разнообразни хора, настроения, усети, ползи. Става дума за обособяване на време и задаване на верните въпроси, с цел да сте сигурни, че най-подходящото заглавие ще попадне в точните ръце.
Как да изберете книга, която да подарите
Наистина помислете за индивида, за който купувате – започнете с очевидните неща, като възрастта и пола му. Това е първото нещо, което продавачът на книги ще ви попита, в случай че сте влезнали в магазин. След това започнете да мислите за заниманията и ползите на индивида – има ли увлечение към история и дълги романи? Или индивидът, за който избирате, се интересува от тематики за младежи, електронни издания или други. Има дами, които биха оценили високо подарък за рожден ден да бъде книга за бременност изключително в случай че в този момент са в подобен стадий от живота си. Може да избере и по други характерности:

Вземете поради връзката си с този човек

Колко добре познавате нея или него? Може да се чувствате удобно да купувате най-новия трогателен разказ за сестра си или най-хубава другарка, само че в случай че купувате за ваш сътрудник или за замяна на дарове, придържайте се към жанровете, които са необятно харесвани. Можете да изберете заглавие, което е измежду топ известните сега. Винаги има риск да не уцелите, само че известните имена ще понижат разочарованието.

Разгледайте бестселърите за хрумвания

Всичко зависи от индивида, за който пазарувате. Много хора се интересуват от Паулу Коелю или “Пилешка чорба за душата”, само че това не може да се каже за безусловно всички. Списъкът с бестселъри е потребен, тъй като постоянно може да провокира други, по-лични хрумвания за това какъв вид книга е подобаваща за някого.

Помолете за помощ

Всяка добра книжарница е цялостна със знаещи хора, които биха желали да оказват помощ и да улеснят избора ви на най-подходящо четиво. Те евентуално ще ви зададат въпроси, сходни на тези нагоре. След като обмисли добре отговорите ви, продавачът без подозрение ще ви предложи някой разказ със занимателен или застрашителен сюжет, или подобен, от който можете да научите много забавни неща и да бъде доста потребен за индивида, за който я купувате.
Топ 5 на най-четените книги
За да се ориентирате още по-добре и да знаете кое в действителност се е търсило най-вече в последно време, можете да разгледате ранглисти на най-продаваните пет книги за предходната година. Тук ще видите новите заглавия на Стивън Кинг, Мария Лалева, Слави Панайотов, Джон Гришам, а палитрата от жанрове е от много богата:

“50 невероятни загадки” – и в последното си произведение “The Clashers” не скрива своето увлечение към тайнственото минало на Земята и странните случаи, които са доказани от науката, само че все пак остават без еднопосочно пояснение. Тук се преглеждат разнообразни случаи и места, които към момента тревожат даже и най-просветените;

“Пасиансът на архангелите” – с втория си разказ „ Пасиансът на архангелите “ Мария Лалева сплотява посланията си към тематиката за живота, прошката, обичта и търпението, положителното и злото, любовта и омразата. Този разказ е въодушевен от действителната история на жена със своя вяра за света;

“Били Съмърс” – това е последният разказ на Стивън Кинг. Според читателите, Били Самърс е идеалният воин. Историята е обвързвана с война, обич и отмъщение;

“Списъкът на съдията” – това е най-смразяващият трилър на Джон Гришам;

“Островът на изгубените дървета” – последният разказ на Елиф Шафак ще ви изправи пред личните ви предубеждения. Исторически събития са показани през персоналното, интимното, белязало живота на основните герои.

Можете да ползвате като тези бестселъри за концепция или насочна точка, с цел да намерите най-подходящото заглавие за подарък.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР