Забелязали ли сте, че често пъти при празнуването на големи

...
Забелязали ли сте, че често пъти при празнуването на големи
Коментари Харесай

Обедът на следващия ден

Забелязали ли сте, че неведнъж при празнуването на огромни празници, най-веселото превозване е на идващия ден, когато се прави анализ на случилото се и се доизяждат остатъците от трапезата? Тази година Великден също може да е необикновен, при всяко състояние си пожелаваме да изживеем още по-силно позитивната страст, обвързвана с Възкресението, тъй като ни е доста нужна. Красиво украсената и богата софра с агнешко е наложителна част от ритуала, обект на доста фотоси и вкусни мемоари.  Но с края на обяда, изключително когато сме по-малко на масата, се появява въпроса  какво да създадем с недоизяденото агнешко месо? А със счупените яйца и козунаците?  В някои търговски вериги, за улеснение, се оферират разнообразни по тип и грамаж разфасовки и от бутче, и от плешка, само че колкото и да планираме, все нещо се изплъзва и от боязън да не би да не стигне, най-често се презастраховаме с количества.

Тук на помощ идва екипа за бързо следвеликденско реагиране – Шеф Манчев и Шеф Шишков с изключително вкусно решение за обяда the day after.

Агнешка курбан супа

⏱ Времетраене: 150 min
✔️ Порции: 4 – 5
❗️ Трудност: 2/3

 

Необходими артикули:

➡️ 400 g агнешко месо от бут или плешка  / може да е авансово печено или сварено/
➡️ 50 g ориз
➡️ 2 глави лук
➡️ 1 огромен морков
➡️ 1 алена чушка
➡️ 1 зелена чушка
➡️ ½ връзка свеж джоджен
➡️ 1 яйце
➡️ 1 домат
➡️ 50 ml олио
➡️ 1 ч.л. червен пипер
➡️ сол и черен пипер

 

Начин на подготвяне:

В тенджера слагаме агнешкото месо, наливаме 3 l вода и слагаме на котлон да заври. Добавяме дръжките от джоджена, овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до сваряване на месото или, в случай че е авансово печено, най-малко 40 минути, с цел да пусне аромата си в бульона.

Нарязаните на дребни кубчета лук и моркови задушаваме в друга тенджера. Добавяме чушките, също на кубчета, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и половината от нарязания на ситно джоджен. Към тях наливаме прецедения бульон от свареното агнешко и оставяме да поври за към 15 – 20 min.

След това прибавяме ориза, a когато е подготвен слагаме ситно нарязаното месо и авансово обеления и нарязан на кубчета домат.

Оставяме да се готви за още 4 – 5 min, след което го застройваме с разрушения жълтък, който изсипваме на тънка бликам, тъй че да се пресече и прибавяме останалата част от ситно нарязания джоджен.

Към чорбата  идеално се връзват за лек, само че засищащ обяд  зелена салата с твърдо сварени яйца и оцет балсамико и затоплени на фурна части козунак, намазани с масло и поръсени със кристална захар. Сервират се с бита сметана и пресни плодове.

Сега остава да си пожелаем „ Добър вкус “, да снимаме артистично и да споделим следвеликденския си обед в обществените мрежи.

Oще вести:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР