Забележете, че това правителство, с този министър-председател, с тези министри,

...
Забележете, че това правителство, с този министър-председател, с тези министри,
Коментари Харесай

Жельо Бойчев скочи остро на кабинета и открои политическите инициативи на левицата

Забележете, че това държавно управление, с този министър-председател, с тези министри, до преди няколко месеца управляваха. Затова да се приказва, че нямат визия от проблемите на страната ни и тези в съответните браншове, е безусловно несериозно. Очевидно фокусът им сега е единствено върху разпределението на властта и кадровите назначения. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Жельо Бойчев. Той бе безапелационен, че левицата ще се опълчва на всеки опит против българския парламентаризъм. Бойчев сподели също, че хората наблюдават работата на Народното събрание и напълно късите му съвещания, и е изцяло ясно, че няма нито законодателна стратегия, нито има импортиран законопроект от българското държавно управление.

По мотив искананата от Българска социалистическа партия оставка на ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, Жельо Бойчев сподели, че явно сме свидели на доста бърза загуба на доверие в институцията. Бойчев изясни, че в този момент Главчев е получил поддръжка единствено на две парламентарни групи от общо пет, а гласовете при неговото избиране за ръководител са били доста повече, в сравнение с при гласуването за неговото премахване. „ Очвидено желаят да прикрият управническата си отпадналост. 118-те гласа, които получи Главчев и остана на поста си, са по-малко от половината народни представители в парламента”, изясни зам.-председателят на левицата пред БНР и изрази вяра, че езикът на омразата в Народното събрание ще остане в предишното.

„ Относно изказванията, че сме нямали причини за оставката на Димитър Главчев, дано забележим обстоятелствата – те са, че още две парламентарни групи поддържаха настояването на левицата за оставката му. Очевидно освен ние споделяме причините за оставката на Главчев”, сподели зам.-председателят на ПГ.

На въпрос по какъв начин Българска социалистическа партия работи за упованията на хората, Жельо Бойчев открои политическите начинания на левицата в 44-то Народно събрание. „ Инициативата се държи от Българска социалистическа партия сега – и по брой импортирани законопроекти, и по оферти за основаване на краткотрайни комисии. Приета бе и декларация за Македония, внесохме подписка за обсъждане положението на опазването на здравето, за Националната стратегия за енергийната ефективност”, изясни някои от самодейностите той. Жельо Бойчев заяви, че при започване на идната седмица левицата ще внесе и конституционна тъжба за законопроекта за предучилищното и учебно обучение. „ Единственият сериозен законопроект, който ръководещите са внесли, е този за концесиите. Той обаче повтаря всъщност предходен, на който президента наложи несъгласие. Този законопроект се внася, а незабавно на идващия ден- се насрочва съвещание на правната комисия. Уточнявам, че той е 200 страници – за това време не може даже да се изчете самият документ”, разяснява още работата на ръководещите Жельо Бойчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР