Забавянето за заплатите в Пирогов дойде, защото не можа да

...
Забавянето за заплатите в Пирогов дойде, защото не можа да
Коментари Харесай

Уверение: В Пирогов ще има заплати днес, изписват се последните пациенти с COVID-19

Забавянето за заплатите в " Пирогов " пристигна, тъй като не можа да се направи прехвърлянето от сметката на НЗОК в нашата. За страдание това стана, тъй като Надзорният съвет на НЗОК е заседавал на 27 май и очевидно за 2 дни не можа да стане прехвърлянето по веригата. Предполагам, че най-късно по обяд през днешния ден, 1 юни, ще дойдат парите в сметката на " Пирогов ". Това съобщи ръководителят на болничното заведение проф. Асен Балтов.
Пред " Дневник " обаче от НЗОК намекнаха, че нужните документи са пратени от " Пирогов " на 29 май сутринта. Може би би трябвало да питате и хора от НЗОК, разяснява Балтов пред Българска национална телевизия, който съобщи, че болничното заведение получила файла, който трябвало да върне назад, в 16:45 часа на 28 май.
Април и май приключваме с оборот, който е на половина по-малък от нормалното, оплака се проф. Балтов.
Днес, 1 юни, изписваме последните двама пациенти с COVID-19 от Коронавирус клиниката. 156 пациенти лежаха там, 36 в реанимация, а още 45 работещи в " Пирогов " също са лекувани от заболяването. Почваме да отваряме главните отделения, сподели проф. Балтов, който увери, че безусловно от през днешния ден стартира отварянето. Текат и доста съществени поправки – да вземем за пример остарялата постройка на Червения кръст.
Балтов сподели и, че имало доста заболели с пневмонии, които били с негативни PCR проби, само че имали всички признаци на COVID-19. Затова те в този момент се наблюдават, вършат се спомагателни скенери – след първи и трети месец от изписването, както и проби за антитела.
Директорът на болничното заведение описа и, че три седмици е трябвало на лечебното заведение да се нагоди към COVID-19 – тъй като да вземем за пример трябвало и обособени пространства за отмора.
Имаме по-скоро свободни места за медицински сестри - 300, и санитари, сподели още Балтов. И изясни, че болничното заведение компенсира с ексклузивен труд тази липса. За липса на лекари обаче няма недоволства - имало 50 места за специализанти, които ще се запълнят, съгласно шефа на болничното заведение.
Още: " По-оптимистична картина с ковид в Европа, по света - не толкоз "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР