Забавянето в доставката на ваксини за Италия от страна на

...
Забавянето в доставката на ваксини за Италия от страна на
Коментари Харесай

Италианският премиер: Забавянето на Пфайзер и АстраЗенека причинява огромна вреда

Забавянето в доставката на ваксини за Италия от страна на фирмите ”Пфайзер ” и евентуално ”АстраЗенека ” представляа съществени нарушавания на подписани договорености и Рим ще предприеме ответни дейности, съобщи Ройтерс.
Това написа във " Facebook " министър председателят Джузепе Конте. Той добавя, че забавянето предизвиква " голяма щета " на Италия и други страни и то е недопустимо.

Здравния министър Роберто Сперанца и изключителният комисар по Covid обстановката Доменико Аркури се срещнаха незабавно през днешния ден с представителите на „ АстраЗенека”. От компанията са удостоверили за намаляването на индустриалния си потенциал.

В Испания началникът на защитата военачалник Мигел Анхел Вилароя подаде оставка, с цел да " резервира имиджа на въоръжените сили ", откакто стана ясно, че се е ваксинирал против Covid-19, макар, че не е включен в първата фаза на проекта за имунизация на държавното управление, предава БНР. Министърът на защитата Маргарита Роблес одобри оставката му с аргумента, че не е знаела за случая до момента в който не е бил оповестен в медиите.

В изказване Министерството на защитата оповестява, че неотдавна Щабът е взел „ решения, които смята за верни и че в никакъв случай не са се опитвали да се възползват от неоправдани привилегии “, само че това „ утежнява публичния имидж “ на въоръжените сили и „ слага под подозрение честността " на самия военачалник Вилароя.

" За да не навреди на този имидж и с чиста съвест ", той е подал оставка. Генералът беше назначен за Началник на защитата на 14 януари предходната година след встъпването в служба на съдружното държавно управление на Педро Санчес.

Вчера стана ясно, че с изключение на него са били имунизирани и други генерали, макар, че не са рискова група. Според тях те са следвали протокола, който се ползва за въоръжените сили и е друг от гражданския.

Съгласно този протокол няколко генерали са имали право на имунизацията, след здравните служащи и целия боен личен състав, който е на задача в чужбина или на територията на страната. Това обаче провокира възмущението на медиите, защото не е първият случаи, в който хора отвън оповестения от държавното управление проект за имунизация получават дози от имунизацията. Вече имаше случаи на кметове, общински съветници и районни министри, които също се имунизираха, само че отхвърлиха да подадат оставка.

Нидерландия вкара полицейски час за битка против ковид, съобщи Франс прес. Подобна мярка се вкарва в страната за пръв път след Втората международна война. От 21 ч. до 4:30 ч. локално време е неразрешено излизането от домовете. Нарушителите подлежат на санкция от 95 евро.

Очаква се мярката да се ползва най-малко до 9 февруари. Възможно е да се вършат изключения, да вземем за пример за работещи във времето, в което е в действие полицейският час, само че те ще би трябвало да показват подобаващ документ.

Хората, които разхождат кучета обаче няма да имат потребност от позволение, с цел да излязат от вкъщи си.

Израел стартира имунизирането против ковид на младежите на възраст от 16 до 18 години. Това е следващ стадий от националната акция, която към този момент обхвана една четвърт от популацията, предава Нова тв. От началото на имунизационната акция на 20 декември предходната година до момента са ваксинирани към 2,5 милиона души от общо 9-милионното население на страната. 900 000 към този момент са получили и втора доза, уточни през вчерашния ден министерството.

Новият стадий на акцията стартира на фона на трети непоколебим народен локдаун, настоящ от края на декември. Във вторник държавното управление реши да удължи режима на изолираност до края на януари, откакто за 24 ч. записва над 10 000 нови инфектирани. Същия ден здравното министерство разгласи, че позволява имунизирането на гимназистите, уточнявайки, че младежите, които желаят да се имунизират, би трябвало да показват документ за единодушие от родителите си.

Първата група имунизирани бяха медиците, след което акцията доста бързо обхвана и възрастните хора, заболели или с хронични болести.

Освен младежите, позволение да се имунизират към този момент имат и хората на и над 40 години.

Израел съумя да си обезпечи доста количество ваксини на американския фармацевтичен колос Pfizer в подмяна на навреме даване на данни за резултатите от имунизацията върху израелското население.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР