Забавянето по случая е извън правомощията на сръбската страна. Това

...
Забавянето по случая е извън правомощията на сръбската страна. Това
Коментари Харесай

Цацаров относно делото с Цветан Василев: Подобен случай на екстрадиция не съм виждал

Забавянето по случая е отвън пълномощията на сръбската страна. Това закъснение е извънредно. Според мен става дума за политическо въздействие. Процедурите в съда не престават да вървят, само че не всъщност, сподели основният прокурор в Народното събрание по отношение на делото с някогашния банкер Цветан Василев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На въпрос за екстрадицията на Димитър Желязков-Очите Цацаров отговори, че от българска страна цялата процедура е уредена.

,,Екстрадицията е напълно в ръцете на турските правосъдни управляващи. Всичко от наша страна е осъществено на 100 %. Що се отнася за времевия период - имаше далавера, че турците не били получили документите за Очите, което въобще не е правилно. Казано по различен метод, ние сме изпълнили своите отговорности, чакаме турската страна'', изясни държавният обвинител.

,,Случая Арабаджиеви продължава на цялостни обороти. Назначават се експертизи. Запорирано е всичкото имущество, което се води на тяхно име'', изясни заместник-главният прокурор Иван Гешев и добави, че те към момента се търсят.

Относно случая, в който преди няколко дни пострада полицейски чиновник, откакто бе прострелян в главата от психологично болен, Сотир Цацаров изясни, че на следващия ден ще станат ясни резултатите от експертизата за това дали лицето в фактически страда от психологично разстройство.

,,Президенът на републиката е в правото си да има и да дава мнение по някои въпроси. Но за мен оценката му за Младен Маринов е политическа. А аз политически оценки не давам, давам единствено професионални. И ще не преставам да настоявам, че Младен Маринов е отличен професионалист'', заключи Цацаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР