Забавянето на приемането на България в Шенген е заради интересите

...
Забавянето на приемането на България в Шенген е заради интересите
Коментари Харесай

Джамбазки: Забавянето ни за Шенген е заради интересите на Германия

Забавянето на приемането на България в Шенген е поради ползите на Германия и ненапълно на Холандия, сподели пред публицисти в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки. По думите му Германия не желае тя да постанова ветото, а си намира други страни да го вършат. „ Това е прочут остарял номер в политиката в интернационалните връзки. Когато имаш водеща роля някъде, каквато е ролята на Германия, не е добре ти да си неприятния, по тази причина си намираш някой различен да го направи вместо теб. Случаят с Австрия е тъкмо подобен. Австрия има проблем с емиграцията, само че главният проблем на Австрия с миграцията е Германия, а не България “, изясни Джамбазки, представен от Българска телеграфна агенция.
Според него Германия не се е справила с мигрантите, както е декларирала авансово. „ Наводнението на Европа с мигранти, които не се социализират, а поддържат Палестина против Израел сега, което за тях е голям проблем и голям потрес, е поради немското държание и няма нищо общо с България “, съобщи евродепутатът. Той е безапелационен, че незаконните мигранти, които влизат в Австрия, не са минали през България. Една дребна част от тях съгласно него са се придвижили през Унгария по западно-балканския път, който се финансира от неправителствени организации, плащащи на трафикантите.
Джамбазки е безапелационен, че повода България да е отвън Шенген е транспортна и финансова, а задачата е западните пристанища да работят както до в този момент.
Ако България и Румъния са в Шенген, най-големите европейски пристанища в Европа ще станат Констанца, Варна и Бургас, Пирея и Солун, тъй като пътят на стоките ще се редуцира и те ще стигнат до западна Европа за седем-осем дни. Докато за акостиране на пристанища като Ротердам, Копенхаген, ще трябват още две седмици. Държейки България и Румъния отвън Шенген, пътят на стоките се забавя, поради чакането по вход-изходните граници на двете страни. По думите на Джамбазки това коства на България като директни вреди 100 млн. евро на година единствено за транспортния отрасъл, без да се броят останалите, свързани с него бизнеси, изясни той. „ Ето ви го обяснено най-просто и безусловно правилно. На това не може да се опълчи нищо “, сподели още Джамбазки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР