Забавянето на приема на изборните документи се дължи на некомпетентността

...
Забавянето на приема на изборните документи се дължи на некомпетентността
Коментари Харесай

Припаднали хора и денонощни опашки при предаването на изборни документи във врачанско

Забавянето на приема на изборните документи се дължи на некомпетентността и неграмотността на секционните комисии, коментират  членовете на СИК, които чакат от снощи пред РИК , която се обитава в СОУ „ Отец Паисий “.
„ Да поставят грамотни хора в СИК, неграмотността е основния минус, на който се дължат грешките в протоколите ", споделят членовете от комисиите, които са в очакване да предадат своите материали. Според някои от тях, образованието от 2 часа, което е направено, е извънредно незадоволително “.
Според други, има доста грамотни членове на СИК, само че и те са позволили неточности в записването на преференциите . Според трети -  РИК не е експедитивна, а съгласно РИК- Враца забавянето се дължи на многото неточности в протоколите от изборния ден.
Председателката на СИК в с. Остров е на крайник от 12ч. в събота, деня преди изборите, а в този момент още е на опашката пред учебното заведение за предаване на протоколите: „ Затрудненията идват от неразбирането в записване на преференциите, доста се написа, а и с тези нули…! Би трябвало да назначат повече хора за приемането, хората са изтощени от чакането, колата за спешна помощ идва към този момент 2 пъти, имаше припаднали хора. Вижте какъв брой автобуси  чакат още… “.
Умората си споделя думата и прави хората раздразнителни. „ Всичко се обезсмисля “– споделя една жена от секционна комисия и отива да си купи сандвич. „ Досега не е имало такава бъркотия, а освен това изборната интензивност не е висока “, разяснява възрастен мъж от опашката.
Дано при идващите избори има ценз за работещите в СИК и по-сериозно образование на хората от комисиите. Ако тяхната работа е точна, то и експедитивността на РИК за приемането на протоколите  ще е бърза.
До 12 ч. във Враца бяха тествани материалите от изборите на 275 СИК. Останалите чакат своя ред пред постройката на СОУ „ Отец Паисий “ във Враца и не знаят по кое време ще пристигна техния ред.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР