Забавянето на крайното решение за нов завод на VW Group

...
Забавянето на крайното решение за нов завод на VW Group
Коментари Харесай

Забавянето на завода на Volkswagen се оказва проблем

Забавянето на крайното решение за нов цех на VW Group основава много проблеми на една от най-успешните марки в концерна - Skoda. И те ще се задълбочат следващата година, когато на пазара ще се появи новото потомство на бестселъра на чешкия производител - Octavia.

Според генералния шеф на компанията Бернхард Майер, без незабавно развиване на индустриалния капацитет, през 2020 година Skoda няма да може да създаде към 100 000 нови автомобила, които са планувани.
" Чакаме решението за строителство на завода VW Group на територията на Турция, само че до тогава сме принудени да търсим различни решения за превъзмогване на срутва на производството. Вече взехме решение част от производството на Karoq да бъде ориентирано към завода на VW в Братислава. Това обаче е краткотрайно решение и е доста рисковано за стартираме план, който ще ни прави работа единствено 1-2 години ", изясни Майер.
Шефът на Skoda е уверен, че през 2020 година марката му ще усили продажбите си най-малко със 100 000 бройки спрямо тазгодишните резултати. В някои страни Skoda непрестанно усилва наличието си на локалните пазари. В Израел, делът на марката е 8%, а в родната Чехия - 30%. Компанията се доближава към този индикатор и в други страни от Източна Европа.
Проблемът сега е, че основният цех на марката - в Млада Болеслав, работи на цялостна мощ. Именно в него ще се сглобява и новата Octavia, което в допълнение ще утежни ситуацията с другите модели. Компанията усили производството в завода си в Русия, само че сглобяваните там коли са предопределени единствено за вътрешния пазар. Обмисля се и отварянето на фабрика в Китай, само че и той няма да реши проблемите, тъй като продукцията от него ще е единствено за локалния пазар.
" Оставаме оптимисти, че през идващите няколко години ще успеем да компенсираме дефицита на индустриални мощности, като по едно и също време с това реализираме и софтуерен пробив при електрическите автомобили и другите типове екологичен превоз ", сподели още Майер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР