Забавянето на икономиката на Китай се задълбочава, тъй като търговската

...
Забавянето на икономиката на Китай се задълбочава, тъй като търговската
Коментари Харесай

Китайската икономика расте най-бавно от 10 години насам

Забавянето на стопанската система на Китай се задълбочава, защото комерсиалната война със Съединени американски щати се утежнява, оповестява CNN след публикуването на данните на втората най-голяма стопанска система в света през третото тримесечие.

Китайската стопанска система нараства с 6.5% през третото тримесечие на тази година. Това е най-слабият тримесечен растеж от 2009 година, когато международната финансова рецесия съществено се задълбочи.

Икономиката на Китай стартира да губи инерция след напъните на държавното управление да задържи високите равнища на дълга. Но също по този начин стартира да се поддава на американските цени за експорт, оценени на над 250 милиарда $.

От началото на годината китайските управляващи орязаха налозите, понижиха разноските за инфраструктурни планове и разхлабиха паричната си политика, с цел да поддържат икономическия напредък.

Китайските финансови специалисти чакат паричната политика да бъде разхлабена в допълнение и по този метод растежът ще се стабилизира. Очакванията им резултатите да се видят в средата на идната година.

Американската телевизия прецизира, че след публикуването на данните най-хубавите държавни стопански и финансови специалисти са създали съгласуван опит да облекчат опасенията на вложителите.

Ръководителят на централната банка Йи Ганг да вземем за пример съобщи, че спадът на фондовия пазар не отразява положението на стопанската система, което той дефинира като "напредък " по постоянен метод.

Йи Ганг добави, че държавното управление ще предприеме повече ограничения за подкрепяне на стопанската система. Подобни мнения бяха направени от ръководителите на китайските регулаторни органи за скъпите бумаги и за банките, както и от висшия стопански консултант на президента Си Дзинпин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР