Забавляваме се“*, ни заяви онзи ден премиерът Бойко Борисов през

...
Забавляваме се“*, ни заяви онзи ден премиерът Бойко Борисов през
Коментари Харесай

За дупарата, мъртвите медии и въпросите към Борисов

„ Забавляваме се “*, ни съобщи оня ден министър председателят Бойко Борисов през персоналния си профил във Facebook, малко откакто записът с „ тъпа кърджалийска п..ка “ и вкарването с „ 200 в дупарата “ изтече в мрежата. Скандалният монолог накара другояче претендиращите за висок морал българи да настръхнат поради просташките реплики, които напълно естествено извираха от устата на сякаш чужд мъж с гласа на премиера.
Съвсем предстоящо и в унисон с овчедушния и мил темперамент на българина, не последва смислена реакция на неодобрение. Отвръщението просто си се изля в обществените мрежи, а резултатът бе като да си се изходил по огромна потребност и да си пуснал казанчето, с цел да отмие „ великото създание “. Последва неприкрит интерес към нормалните джип-турове на Баце, излъчени по Севда ТВ, както си го назовава по роднински народа.

Записът за това, че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева била „ п...та “ се появи в петък, а още в събота, на рождения си ден Борисов хукна към плевенско, с цел да види по какъв начин върви градежа на Автомагистрала „ Хемус “. И хората си помислиха, че този път Бойко май ще си вкара автогол. Но се получи нещо друго. Изглежда, с цел да натрие носа на неверниците, той изтипоса до себе си кмета на Плевен Георги Спартански, който различен път е гневен опозиционер на ГЕРБ, в този момент кимаше другарски и пригласяше окуражително на всяка негова имитация. Нещо повече, усмихнато го допълваше, като че ли за първи път трябваше да научим, че двамата с Борисов в действителност постоянно са били една душа в две тела. Спартански за първи път изглеждаше по този начин, като че ли се кефеше, от това, че обществено са му го „ набутваха в д..п..та “.

Чудя се, дали е имало наивници, които да са си мислели, че медиите ще „ нарежат “ Борисов на кисела краставица?! Защото, в случай че е имало такива, може да се гръмнат. Освен класическото изпълнние на булю-булю-булю, друго не се чу.

„ Г-н министър председател, какво смятате за социологическите изследвания, които демонстрират, че ГЕРБ има забележителна преднина пред останалите партии? “, пита сътрудник. Видимо удовлетворен от чутото, Борисов подхваща познатия до болежка рефрен за строителството на пътищата. Следващият жизненоважен за всички българи въпрос бе накъде ще се запъти Борисов. Последва дълга дрънканица за пътищата, свързващи села и паланки. Трудно е да се повтори, само че май единствено село Кюлевча и Нови пазар не бяха упоменати. Накрая се случи чудото! Промъкна се не въпрос, а единствено констатация: „ Появи се запис… “. Отговорът бе от рода на: „ Виждате какви пътища сме ви създали.... “. И всички кимаха удовлетворени. Разбираемо е, няма по какъв начин мъртвите медии да попитат аджеба: „ Защо царят е гол? “.

Не се надявайте и на още куп въпроси като тези да вземем за пример:

- Защо с последният си отчет Европейската централна банка (ЕЦБ) сподели жълт картон на България по пътя й към еврозоната?

- Защо същата тази банка подреди българските институции, ръководени от Борисов, на последно място в Европейски Съюз по качество на работа?

- Защо, както признава Цветан Цветанов, Божков и Борисов са се срещали?

- Ходила ли е пиарката му Севдалина Арнаудова всеки месец при Божков? Той ли я е изпращал и за какво?

- Искал ли е Борисов помощ от Васил Божков, както демонстрират публикуваните есемиси? И защо?

- Как ще изясни, че казаното в записа против „ Еврохолд “ съответствува с действителните дейности на институциите против сдружението?

- Принудждава ли властта бизнеса да си заплаща „ такса успокоение “, както настояват не един и двама предприемачи?

- Вярва ли на финансовия си министър Владислав Горанов, че не е знаел, нито какво се случва в комисията по хазарта, нито за дупката в бюджета от 700 млн. лв. несъбрани такси от бизнеса на Божков?

- Знае ли от кое място са милионите, които раздава Делян Пеевски наляво и надясно като дарения? Ще изиска ли произходът им да бъде тестван?

- Има ли връзка с „ Мис бикини “ Борислава Йовчева, която одеве напусна първокласния парцел в Барселона, с който го свързват службите в Испания? Той ли е татко на детето й?

- Още ли счита, че депутатите са „ безделници “, хората, които го подлагат на критика „ тулупи “, публицистите „ мисирки “, народът „ елементарен “, а основният секретар на президента „ келеш “?

- Защо се разпадат структурите на ГЕРБ в страната? Защо отявлени гербаджии сами напущат политическата групировка?

- Колко тъкмо са хората в България, които живеят под прага на бедността? Защо са доста повече от гласувалите за ГЕРБ на последните парламентарни избори?

- Знае ли какъв брой деца гладуват в България и са риск?

- Защо България продължава да е най-корумпираната страна в Европа?

За страдание броят на въпросите към Борисов, след неговото 10 годишно ръководство, клонят съвсем към безконечност. Те ще продължат да се натрупат на гърба на хората, избрали да останат на тази територия в този момент и за в бъдеще. С мълчанието си към протичащото се, българинът разруши мита, че го е грижа за бъдещето на децата му. Как другояче може да си разбираем пасивността му към обстоятелството, че в България не важи друго предписание също така кой на кого ще го вкара " с 200 в дупарата “.

* Снимката към публикацията е колаж с профила на премиера Бойко Борисов, когато той популяризира клип с продукция на никумо незнайни творччески колектив нарекъл се " Suck my dick productions ". Обяснението на фразата " Suck my dick " в Urban Dictionary гласи: Той осведоми хората, че има ерекция и желае пе..сът му да бъде засмукан, както и че това е това е фраза с която обикновенно се заявявава, че желаете да ви бъде направена св.рка. Дупетата са от нас.

Невена Миткова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР