Забавени поръчки за добив на дървесина до склад е причината

...
Забавени поръчки за добив на дървесина до склад е причината
Коментари Харесай

Забавени поръчки за добив на дървесина е причината за липса на достатъчно дърва за огрев в Смолян

Забавени поръчки за рандеман на дървесина до склад е повода семействата в Смолян да имат проблеми със снабдяването с дърва за огрев. Това заяви за Дарик шефът на Южноцентрално дружество инж. Здравко Бакалов.

„ За Смолянска област най-проблемно място със снабдяването на дърва за огрев се обрисува регионалния град. Причината е, че Държавно горско стопанство – Смолян е забавило, незнайно заради какви аргументи на количества за рандеман до склад. На този стадий се подписват нови контракти, за нови количества и до месец ще се позволи този проблем в регионалния град “.

Именно поради тези проблеми е било заменено и управлението само че ДГС – Смолян, твърди още инж. Бакалов.

Според него, в другите региони на региона снабдяването на семействата с дърва се е нормализирало, в това число и в региона на Смилян и рудоземското село Чепинци, чиито поданици стачкуваха. Била е направена и обстойна инспекция по сигнали на хората в региона за рандеман на противозаконна дървесина, само че такава не била открита, твърди още шефът на ЮЦДП – Смолян.

Цената за кубик дърва в района с доставката до дома варира от 70 до 130 лева за иглолистни и до 200 лева за широколистни. Във краткотрайните хранилища на ЮЦДП – Смолян надлежно цените са сред 28 и 37 лв. на кубик и от 46 до 52 лв.. До потребителя обаче стигат много по-скъпи, като обяснението е, че компаниите снабдители имат съществени разноски, а най-голямото перо е в превозването им.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР