Забавени плащания. Класифицирани записи. А сега усилията му да отмени

...
Забавени плащания. Класифицирани записи. А сега усилията му да отмени
Коментари Харесай

Обвиненията от 6 януари срещу Тръмп добавят тежест за него в съда наред с кампанията за 2024 г.

Забавени заплащания. Класифицирани записи. А в този момент напъните му да анулира изборите през 2020 година, довели до офанзивата на Капитолия. Вече е изправен пред наказателни каузи в Ню Йорк и Флорида, Доналд Тръмп е изложен на възходяща правна заплаха , защото следствията на битката му да се вкопчи във властта след загубата му на изборите наподобява отиват към своя пик, написа „ Асошиейтед прес “.

Призовка, изпратена до Тръмп от специфичния прокурор Джак Смит, допуска, че той може скоро да бъде привикан по нови федерални обвинявания , което би добавило още компликации към не изключително цветущата обстановка на някогашния президент на Съединени американски щати. Тръмп е изправен даже пред риска от затвор, до момента в който се впуска в нова конкуренция да си върне Белия дом в ролята на любимец за републиканската номинация.

Широкообхватното следствие на Смит на безредните седмици сред изборната загуба на Тръмп и офанзивата на неговите поддръжници против Капитолия на 6 януари 2021 година наподобява е към своя край, тъкмо когато може да се появи още един юридически случай с негово присъединяване на хоризонта. Голямо жури, което постави клетва този месец в Джорджия, евентуално ще обмисли дали да упрекна Тръмп и неговите републикански съдружници за напъните им да извърнат загубата му на изборите в щата. Тръмп отхвърли всяка възможност да е направил непозволени дейности тогава и отхвърли обвиняванията като злоумишлен опит да се навреди на акцията му през 2024 година

Ето обзор на следствието от 6 януари, правосъдните каузи на Тръмп и какво може да се случи по-късно:

Какъв е фокусът на делото за 6 януари?

Екипът, управителен от Смит, който беше назначен от основния прокурор Мерик Гарланд през ноември, е разпитал голям брой някогашни чиновници на Белия дом , съдружници на Тръмп, юристи и държавни изборни чиновници както в доброволни изявленията, по този начин и пред огромното жури, което заседава при закрити порти във Вашингтон. Тези, които са свидетелствали пред огромното жури – което в последна сметка би повдигнало обвинителен акт – включват вицепрезидентът на Тръмп Майк Пенс , който приказва необятно обществено за напъните на някогашния президент да го окаже напън да отхвърли изборната победа на президента Джо Байдън .

Екипът на Смит наподобява се интересува от срещата в Белия дом, състояла се късно вечерта на 18 декември 2020 година, наречена от един помощник „ разюздана “, в която частните юристи на Тръмп са предложили той да подреди на американската войска да изземе щатските машини за гласоподаване в невиждано изпитание да преследва подправените си изказвания за подправяне на гласовете на изборите. Във видеоклипове, показани от комисията на Камарата на представителите на Съединени американски щати, която проверява нападението от 6 януари, един юрист от Белия дом е безапелационен, че концепцията е „ полуда “. Съдиите – в това число някои, назначени от Тръмп – изрично отхвърлиха изказванията му за машинация на президентския избор. Смит също по този начин е разпитвал очевидци за схеми на сътрудници на Тръмп за привличане на гласоподаватели в противоречивите щати да подписват документи, в които се твърди, че Тръмп – вместо Байдън – е спечелил вота там. Фалшивите изборни удостоверения бяха изпратени по пощата до Националния списък и Конгреса, където някои републиканци ги използваха, с цел да се опитат да оправдаят забавянето или блокирането на удостоверяването на изборите.

Екипът на Смит прояви интерес още към историята на члена на изборната комисия в Джорджия Руби Фрийман, която дружно с щерка си описа, че двете живеят в боязън след закани за гибел, откакто Тръмп и съдружниците му непозволено ги обвинили, че са извадили подправени бюлетини от куфар в Джорджия. Тази информация е на човек, поискал да остане в анонимност за тази история.

Какво се случва по-късно?

Не е ясно по кое време следствието на Смит може да завърши. Тръмп съобщи, че е бил поканен да се яви пред огромното жури тази седмица, макар че обектите на следствието не би трябвало да свидетелстват и рядко се съгласяват да го създадат. Голямото жури , което заседава скрито , в последна сметка ще гласоподава дали има задоволително доказателства, с цел да го упрекна в закононарушение. Големите федерални правосъдни заседатели са в група от към 16 до 23 души и най-малко 12 би трябвало да са съгласни с закононарушението, с цел да издигнат обвинителен акт.

Сред евентуалните обвинявания, пред които правните специалисти споделиха, че Тръмп може да бъде изправен, са скрит план за машинация на Съединените щати и възпрепятстване на публично произвеждане : засвидетелствуване от Конгреса на изборната победа на Байдън. Стотици от над 1000-те души, на които се търси отговорност за федерални закононарушения при протеста на 6 януари, са упрекнати в закононарушение, което води до 20 години затвор .

Ако бъде повдигнато обвиняване по делото от 6 януари, Тръмп може да се изправи пред предизвикателна група правосъдни заседатели в преобладаващо либерален Вашингтон, чиито поданици – доста от които работят на Капитолийския рид – са били измежду първите редици в хаоса, който се разпростра, откакто Тръмп прикани поддръжниците си „ да се бият като в пъкъла “.

Много бунтовници от 6 януари се пробваха несполучливо да реалокират процесите си отвън столицата на нацията, заявявайки, че поддръжниците на Тръмп не могат да получат обективен развой там . Само двама обвинени бяха оправдани по всички обвинявания след правосъдни процеси и това са процеси, решени от арбитър, а не от жури. В най-сериозните каузи от 6 януари, заведени до момента, правосъдните заседатели осъдиха водачите на две крайнодесни екстремистки групи – Пазителите на клетвата и Гордите момчета – за бунтовна интрига и други обвинявания за това, което прокурорите описаха като заприказва за блокиране на предаването на властта от Тръмп на Байдън . Повече от 600 други обвинени от 6 януари са се признали за отговорни за федерални закононарушения.

Какво се случва с другите случаи на Тръмп?

Миналия месец Тръмп се призна за почтен по 37 федерални закононарушения, които го упрекват в нелегално запазване на секретни записи в имението му във Флорида Мар-а-Лаго и отхвърли настояванията на държавното управление да ги върне. Съдия по това дело изслуша причини във вторник дали този развой – който ще е във Флорида – би трябвало да се организира преди или след изборите през 2024 година Докато прокурорите търсят дата за процеса през декември, юристите на Тръмп упорстваха за несигурно закъснение, като настояват, че той не може да получи обективен развой, до момента в който води акция за президент.

В щатския съд на Ню Йорк е планувано да стартира развой през март – в разгара на първичния сезон – по различен случай на Тръмп, заведен от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг , който твърди, че скица за погребение на изказвания за извънбрачни връзки, зародили по време на първата му акция в Белия дом . Тръмп се призна за почтен по това дело в 34 обвинявания за закононарушения за подправяне на вътрешна бизнес документи в частната му компания по отношение на предоставяне скрито на пари на порноактрисата Сторми Даниелс. Тръмп се опитваше да реалокира делото във федералния съд, само че арбитър му отхвърли да се случи това.

В щата Джорджия окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, която проверява Тръмп и неговите съдружници за напъните им да оборят загубата му на изборите в този щат, се чака да показа делото си пред едно от двете огромни журита, заседавали по-рано този месец. Уилис допусна, че възможни обвинявания евентуално ще бъдат повдигнати през август. Отделно особено огромно жури – което нямаше право да повдига обвинявания и се разпусна през януари – показа отчет с рекомендации на Уилис. Въпреки че по-голямата част от този отчет към този момент остава в загадка , ръководителят на комисията съобщи, без да посочва имена, че специфичното огромно жури е предложило да се издигнат обвинявания на няколко души.

Междувременно във вторник в Мичиган основният прокурор на щата повдигна обвинявания в закононарушения, в това число подправяне , против 16 републиканци, които са работили като подправени гласоподаватели на Тръмп през 2020 година, обвинявайки ги, че са показали подправени документи, съгласно които са били законни гласоподаватели макар успеха на Байдън там.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР