Забавен и стряскащ роман за носталгията - с това определение

...
Забавен и стряскащ роман за носталгията - с това определение
Коментари Харесай

Вестник ``Гардиън`` с ревю на романа ``Времеубежище`` на Георги Господинов

" Забавен и стряскащ разказ за носталгията " - с това определение е наименуван романът на българкият публицист Георги Господинов " Времеубежище " в публикация на британският вестник " Гардиън ".

" От комунизма до референдума за Брекзит и спор в Европа, " Времеубежище " на Георги Господинов е занимателен, само че и плашещ разказ, който изследва носталгията като оръжие " - написа английския вестник, представен от Българска телеграфна агенция.

Автор на публикацията е Патрик Макгинес, а в ревюто той споделя сюжетът на книгата, като акцентира, че клиниката, в която се развива действието, е и съвършена опция за разказвача на Господинов да изследва двадесети век в Европа през погледа на травматизирани или съкрушени персони.

В рецензията е очебийно, че романът е писан в интервала сред референдума за Брекзит и съветското навлизане в Украйна, като Макгинес показва, че това са две събития, които демонстрират по какъв начин носталгията може да се трансформира в оръжие.

Освен положителните думи за романът на Господинов, създателят на публикацията Макгинес с написал, че романът има превъзходен преводач в лицето на Анджела Родел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР