Забързаното ежедневие е причина за много проблеми. Един от тях

...
Забързаното ежедневие е причина за много проблеми. Един от тях
Коментари Харесай

За двойно по-добри резултати: Психологически трикове да подобрим продуктивността

Забързаното всекидневие е причина за доста проблеми. Един от тях е непрекъснат дефицит на време, закъснение в дилемите и изтощеност. За доста хора е мъчно да поддържат продуктивността си. Онлайн изданието CNET предлага няколко психически трика, които изискват малко старания, само че могат да са от огромна изгода.
Прочетете още
Първият е явен - образуване на мислите. Това може да стане със закъснение на темпото за няколко минути и дълбоки вдишвания. Следващата стъпка може да е друга съгласно персоналните желания - къса медитация, молитва, изобразяване, водене на бележки или небрежно разказване на мислите и дилемите в къс текст. Това нормално оказва помощ за " усмиряване " на бурята от мисли.

Вторият съвет е подобен. Човек мъчно може да приключи всички проекти, изключително в случай че са прекалено много. Но въпреки всичко е добре да си направи график за седмицата или най-малко за деня. Разделянето на дилемите на по-малки сегменти оказва помощ за по-доброто им обмисляне и надлежно всеки сполучливо приключен сегмент, усилва удоволствието и мотивацията. А и правенето на график може да разкрие много задания и действия, които не са наложителни и единствено хабят време.

Третият съвет е да се стартира с нещо по-лесно. Някоя по-дребна задача, която ще бъде свършена по-бързо и елементарно, само че въпреки всичко тя ще помогне на човек да се концентрира и да влезе в " работен режим " по-лесно.

Четвърто, слагане на граници. Понякога човек желае да обърне внимание на всички, само че това разрушава концентрацията и утежнява продуктивността. Пручване на Университета на Калифорния открива, че откакто човек се разсее от дилемите си, са нужни приблизително по 23 минути за връщане на фокуса. Затова слагането на граници би трябвало да е в няколко направления - прекъсване на звука на телефона за вести от приложения, известяван на околните да не разсейват с изключение на, в случай че е незабавно.

Следващият съвет е човек да помоли за помощ. Често човек не желае да пречи на останалите или пък счита, че би трябвало да свърши нещо самичък даже и това да не е по този начин. Молбата за помощ и разпределение на дилемите е потребно както за персоналното натоварване, по този начин и за работата в колектив. Всеки може да помогне в сферата, в която е умел.

И последно, човек би трябвало да е признателен. Твърде постоянно се концентрираме върху нещата, които не сме съумели да свършим и по този начин пропущаме всичко, което е изпълнено. Дори и то да се коства малко, въпреки всичко е свършена работа. Човек би трябвало да си построи табиет да е признателен и да се поздрави за изпълненото както за огромните, по този начин и за дребните задания. Това оказва помощ за отпущането и намаляването на напрежението, както и за увеличение на мотивацията за идващите цели.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР