Забързаният ритъм на живот и повишената нарушават режима на съня

...
Забързаният ритъм на живот и повишената нарушават режима на съня
Коментари Харесай

Златни съвети за пълноценен сън

Забързаният темп на живот и нарасналата нарушават режима на съня ни и водят до пагубни последствия за организма, написа китайското издание „ Хуанцю Шибао “.
Социално-икономическото развиване и устрема за „ оцеляване “, изключително в огромните градове, принуждава хората да жертват съня си за сметка на физическото натоварване, което може да смекчи последствията от това напрежение.
 Защо когато заспиваме имаме възприятието, че пропадаме? Защо когато заспиваме имаме възприятието, че пропадаме?
Пълноценният сън е извънредно значим за здравето и вярното действие на организма ни. Учените са потвърдили, че 7-8 часа на денон...
Експертите предлагат няколко сполучливи трика, които могат да ни оказват помощ да се оправим с този проблем.
Основното е да се постараете да запазите успокоение и устойчиво прочувствено положение и да си разработите личен график за работа и отдих, предава БГНЕС.
За нормализирането на процеса на съня специалистите предлагат да се сътвори табиет за ставане от сън не по-късно от 7 часа сутринта, както и да се ляга по-рано вечерно време. Спазването на подобен режим ще ви помогне да разпределите здравословно работата и почивката.
В последния час преди заспиване е доста значимо да се откажете от потреблението на мобилни телефони. Светлината от екрана затруднява синтеза на мелатонина – хормона на съня, като по този метод организмът е „ измамен “, че на открито е към момента ден и не може да се отпусне.
 Коронавирус върна пристрастеността към съня под намерено небе Коронавирус върна пристрастеността към съня под намерено небе
Изненадваща нова наклонност измежду пътуващите: спане навън под звездите! Спали ли сте в миналото през нощта навън под звездите? Пов...
За здрав и спокоен сън би трябвало вечерно време не трябва да се преяжда, както и да се употребяват мощен чай, кафе и други стимулиращи питиета.
В подмяна на това се предлага да вземете гореща вана – наложително без телефон наоколо, да послушате музика, да почетете книга и да извършите малко извършения за коремно дишане.
Комфортната конюнктура в помещението, където спите, също не е за занемаряване. Затова следва да се намерения за подобаващ матрак, който поема оптимално формата на тялото, тъй че по време на сън да не чувствате напрежение и да се отпуснете оптимално.
Ако сте изпълнили всички разказани рекомендации, не ви остава нищо друго, с изключение на да изгасите осветлението и да се наспите добре.
 Защо не би трябвало да спите в аероплан Защо не би трябвало да спите в аероплан
Ако би трябвало да се втурнеш към летището в 6:00, с цел да хванеш ранния утринен полет, е обикновено, когато най-сетне да се настаниш на място...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР