За значително нарастване на агресията сред българските ученици алармират от

...
За значително нарастване на агресията сред българските ученици алармират от
Коментари Харесай

КТ Подкрепа иска МОН да спре да защитава провинили се ученици

За доста повишаване на експанзията измежду българските възпитаници сигнализират от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " и акцентират, че те постоянно са подкрепяни от своите родители и остават безнаказани от обществото.

Особено фрапантни са случаите, когато тази експанзия е ориентирана против учители, шефове и се оказва гневна опозиция против опитите да се вземат решения на педагогическите препоръки за санкциониране на такива прояви, настояват от организацията.

Според тях обстановката в българските учебни заведения от ден на ден наподобява на тирания, която нападателните възпитаници постановат над толерантните си връстници.

От Синдиката изясняват, че постоянно, вместо да оказват помощ на децата си да поправят държанието си, родителите се трансформират в съучастници на непристойните им действия.

Нараства и броят на сигналите в Синдикат " Образование " от родители, чиито възпитаници са потърпевши от експанзията на свои съученици, осведомят от организацията.

Те описват за случай, в който възпитаник в начален стадий удря с юмруци в корема класния си началник и двамата зам.- шефове, а майка му заплашва учебните управляващи, като се базира на регламентираното в новия учебен закон право на ученика в начален стадий да не бъде осъден с пренасяне.

От Синдиката акцентират, че съществува цяла поредност от сходни случаи - преподавател е съден от родител на възпитаник в Ботевград, а в Бургас възпитаници съдят шеф за това, че са осъдени за подправени медицински бележки.

Те са на мнение, че неналичието на работещи принадлежности за справяне с бруталността е присъщ белег на анархичните просветителни системи, присъщи за страните от третия свят.

От Синдикат " Образование " приканват да спре намесата на МОН и Регионалните ръководства по обучение в отбрана на родители на осъдени възпитаници и на възпитаници, които нарушават учебните правила.

Ние настояваме за въвеждане на оценка за дисциплинираност, безапелационни са те и допълват, че по този метод ще се постави завършек на експанзията в просветителните институции.

От организацията поддържат и предлагането на родители за основаване на разпоредба за отбрана от експанзията в учебно заведение.

Този документ би спомогнал да бъдат дейно предпазени от физическо и вербално принуждение толерантните възпитаници, престижа на учителите и достолепието на всички чиновници, уверени са те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР