За здравният министър този протест е една огромна манипулация на

...
За здравният министър този протест е една огромна манипулация на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Мотивите на президента за ветото са най-малкото несериозни

За здравният министър този митинг е една голяма операция на хора с частни корпоративни ползи. Според Кирил Ананиев българските жители се лекуват с най-съвременните медикаменти. Министърът дефинира претекстовете на президента Румен Радев да върне текстове от закона за бюджета, които лимитират въвеждането на нови медикаменти, като несериозни. Кирил Ананиев предложи хората, които са писали претекстовете да се срещнат по-добре с тематиката.


Българите се лекуват с най-модерните в света лекарства и описът им в касата е в просторност гама,твърди здравния министър.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето - В момента се прави една голяма операция от дребен брой хора, които извършват избран брой частни корпоративни ползи. Манипулирайки и употребявайки една доста сензитивна тематика - здравето на българина.
Според министъра, огромна част от новите лекарства, които трябваше да се обезпечават следващата година, не попадат в българските факмакотерапевтични управления, а няма по какъв начин да се финансират, откакто не са включени в лечебните логаритми.

Министърът се обърна и към президента във връзка ветото му.
Кирил Ананиев - Неговият претекст, че в случай че ги няма тези нови молекули, няма да бъдат обезпечени конституционните права на българските жители и няма да бъдат равнопоставени всички жители през закона и опцията да се лекуват, съгласно мен са най-малкото несериозни.
Министърът препотвърди уговорката си от преди седмица, че в случай че новите медикаменти се възстановяват най-малко от 9 страни, България ще бъде десетата. Фармаиндустрията излезе със информация, от която се вижда, че 20 от 22 медикамента се обезпечават в над 10 страни.

Българска национална телевизия: Това не обезсмисля ли изобщо мораториума?
Кирил Ананиев: Това, което съм споделил, ще го извърша.
Екипът на министъра също прави нужните информации, само че съгласно него другите страните не бързат с въвеждането на нови медикаменти, до момента в който не се уверят в тяхната успеваемост.
 Румен Радев наложи несъгласие върху възбраната за финансиране на нови медикаменти от НЗОК Румен Радев наложи несъгласие върху възбраната за финансиране на нови медикаменти от НЗОК
Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху възбраната за финансиране на нови медикаменти от здравната каса следващата година. Държавният глава счита, че мораториум...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР