За здравето на сърцето може да се грижим по много

...
За здравето на сърцето може да се грижим по много
Коментари Харесай

10 храни за здраво сърце през големите горещини

За здравето на сърцето може да се грижим по доста способи. Спортът, разходките измежду природатата, спокойствието и положителната храна са едни от главните начини. Тогава поражда въпросът кои храни въздействат добре върху сърцето и в тази връзка на положението на кръвоносната система.

Сред подобаващите храни са бобовите култури, като боб, грах, нахут и леща . Те понижават така наречен „ неприятен холестерол ”. Съдържат фибри, протеини и антиоксиданти, които оказват благотворно въздействие.

По-малко известните аспержи са потребни, защото са натурален източник на фолат, който оказва помощ да се предотврати натрупването на аминокиселина, наречена хомоцистеин в тялото. Високите равнища на хомоцистеин са свързани с нараснал риск от сърдечни болести.

Редовното изразходване на броколи също оказва помощ в тази тенденция. Това е храна, която също понижава равнищата на неприятния холестерол.

Богатото наличие на омега-3 мастни киселини в артикули като чиа и лелено семе оказва изключително удобно влияние върху кръвта. Те спомагат за намаление на равнищата на триглицеридите и холестерола. Също по този начин понижават кръвното налягане и минимизират натрупването на мастни отлагания в артериите. Консумирането им може да защищити от тежки положения като инфаркт, тромбоза и аритмия.

Друг естестен източник на омега-3 мастни киселини са рибите. Те съдържат също и протеини, само че в същото време са с ниско наличие на наситени мазнини. Особено се предлагат риби като сьомга, сардини, пъстърва, херинга и риба звук.

Една от обичаните храни – шоколадът също се предлага, само че в тази ситуация става дума за тъмния шоколад, който има над 70% какао. Той също има положително въздействие върху положението на артериите.
 Правете тези 10 неща с цел да свалите кръвното налягане БЕЗ хапчета Правете тези 10 неща с цел да свалите кръвното налягане БЕЗ хапчета
Една от постоянно следените аргументи за здравословни проблеми е високото кръвно налягане. Нормализирането му доста ще усъвършенства каче...

Горските плодове, като боровинки, малини, ягоди и други, съдържат антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни болести. Те са добър източник на фибри, фолати, желязо, калций, витамин А и витамин С, като в същото време са с ниско наличие на мазнини.

Черният дроб съдържа доста хранителни субстанции. Сред тях са такива като фолиева киселина, желязо, хром, мед и цинк, които покачват равнището на хемоглобина в кръвта и оказват помощ на сърцето да е крепко.

Бадемите, лешниците, фъстъците, шам-фъстъците и орехите са измежду препоръчнителните ядки за крепко сърце. Те също имат доста протеини, фибри, минерали, витамини и антиоксиданти. Освен това орехите съдържат и потребните за кръвоносната ситема омега-3 мастни киселини.

Разбира се, целесъобразно е да се храните с доста зеленчуци. Спанакът е един от положителните източници на магнезий, който оказва удобно влияние върху сърдечния темп. Доматите съдържат фибри, калий, витамин С, фолиева киселина и други потребни субстанции. Червеното цвекло е източник на естествени нитрати, които спомагат разширението на кръвоносните съдове и по този метод консумирането му води до понижаване на кръвното налягане.

Списъкът може да бъде доста по-дълъг. Важното е да се употребява най-вече същинска природосъобразна храна и да се заобикалят необятно публикуваните в супермаркетите артикули, които съдържат доста изкуствени добавки, като консерванти, оцветители и други Макар последните да засищат глада, наличието на голям брой неприсъщи за човешкия организъм детайли води до струпване на нездравословни субстанции, алергии и болести. Затова повече добра храна може да обезпечи и по-добро здраве.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР