За завода в Шумен специален фокус остават специалните профили и

...
За завода в Шумен специален фокус остават специалните профили и
Коментари Харесай

"Алкомет" и "Неохим" очакват по-високи продажби през 2018 г.

За завода в Шумен специфичен фокус остават специфичните профили и другите типове фолио

© Алкомет Още по тематиката
" Алкомет " усилва продажбите си с 15%

Печалбата на компанията понижава след рекордния резултат през 2016 година
1 фев 2018
Печалбата на " Неохим " понижа съвсем на половина

Торовият цех регистрира по-ниски доходи и по-високи разноски през 2017 година
30 яну 2018 Производителят на алуминиеви артикули " Алкомет " и на торове " Неохим " чакат растеж на продажбите през тази година. Това излиза наяве от одитираните доклади на двете сдружения. Прогнозите са условни и зависят от редица фактори, само че като цяло шуменската компания ще продължи да залага на артикули с по-висока добавена стойност, а димитровградският химически цех ще разчита на увеличени продажби в страната.

Алуминиеви произведения

Прогнозата на " Алкомет " е приходите от продажбите й през 2018 година да набъбнат с 5% до 380 млн. лева, в случай че цените на алуминия на Лондонската железна борса се запазят. Според одитирания доклад за 2017 година приходите на сдружението са 361.1 млн. лева, а чистата облага понижава с 43% до 15.4 млн. лева За тази година компанията планува марж на облагата преди лихви, налози и обезценки (EBITDA) от порядъка на 8.8% и на чистата облага от 4.8%.

От управлението на сдружението предвиждат растеж на производството през тази година. С към 8% повече са предстоящите количества пресови произведения, които ще доближат 23.7 хиляди тона. Специален фокус остават специфичните профили, които имат по-висока добавена стойност. Обемът на създадените валцови произведения се чака да нарасне с към 4% до 47.7 хиляди тона, като компанията ще натъртва главно на продажбите на фолиа (домакински, механически и т.н.) и финсток (алуминиеви ленти за топлообменници).

Торове

" Неохим " планува продажбите на амониев нитрат, който е главният й артикул, да се усилят до 570-575 хиляди тона през 2018 година За предходната година сдружението регистрира спад от към 9%, като продаденото количество беше 495.6 хиляди тона. Основната причина за това беше намаленото търсене на вътрешния пазар, където заводът продава над 60% от продукта, мощната ценова конкуренция от вносителите, както и закъснялото стартиране на индустриалните мощности след направения финансов ремонт.

Основната част от продажбите на амониев нитрат тази година ще бъдат още веднъж на вътрешния пазар, където компанията чака да пласира 25-27% повече в сравнение с през 2017 година, до момента в който износът ще остане без смяна. Общите приходи от продажбите на амониев нитрат се планува да бъдат към 216 млн. лева При останалите артикули като цяло се предвижда опазване на размерите или най-малък растеж, с което общите продажби ще доближат 254.7 млн. лева За 2017 година компанията регистрира 231.6 млн. лева чисти доходи от продажби (спад от 5.6%), от които 227.7 млн. лева от продажба на продукция, а чистата облага се сви повече от два пъти до 13.5 млн. лева

През 2018 година компанията възнамерява да влага близо 18 млн. лева в завода в Димитровград.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР