За засилване на стокообмена и бизнеса между България и Кувейт

...
За засилване на стокообмена и бизнеса между България и Кувейт
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Имаме огромни възможности за развитие на бизнеса и туризма с Кувейт

За усилване на стокообмена и бизнеса сред България и Кувейт прикани вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която одобри на среща делегация на Групата за другарство Кувейт- България от Народното събрание на Кувейт.

„ Стокообменът и вложенията сред България и Кувейт би трябвало да се усилят, с цел да дават отговор на високото равнище и на положителните двустранни връзки сред нашите страни “, акцентира Екатерина Захариева.

Външният ни министър посочи приноса на емира на Кувейт за възобновяване на мира и сигурността в Близкоизточния район, както и го поздрави за премията в региона на световното развиване, която получи от Световната банка по- рано тази година. Министър Захариева означи и подготовката за посещаване на министър- ръководителя Бойко Борисов в Кувейт.

Екатерина Захариева акцентира положителното развиване на българската стопанска система и туризъм – предходната година страната ни е посетена от към 9 млн. туристи, България е трета по растеж на стопанската система измежду страните от Европейски Съюз за 2018 година

„ България се гордее с бързото развиване на стопанската система си и туристическия бранш. Със своята добра досегаемост до Европа задграничните вложения в страната ни непрекъснато порастват. Възможностите за сполучливо усилване на съдействието с Кувейт в търговията, капиталовата активност и туризма са големи “, акцентира министър Захариева.



В хода на диалозите с Ракан Юсеф Ал Насъф, ръководител на Групата за другарство Кувейт-България, вицепремиерът акцентира, че е належащо да се възобнови работата на българо-кувейтската Смесена комисия за икономическо и техническо съдействие, която не е заседавала от 2006 година

Ракан Юсеф Ал Насъф означи, че за Кувейт България е привлекателна както с развитата си туристическа промишленост, по този начин с имотния пазар. Той предложи България да взе участие в годишно проведеното в Кувейт комерсиално ревю за парцели, където да бъдат показани опциите на страната ни в тази област.

Двамата събеседници бяха единомислещи, че за активизиране на деловото съдействие е нужна и среща сред бизнеса на двете страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР