За защита на правата на арменския народ, преди всичко трябва

...
За защита на правата на арменския народ, преди всичко трябва
Коментари Харесай

Премиерът на Армения: Всички на оръжие срещу Азербайджан

За отбрана на правата на арменския народ, на първо място би трябвало да вземем оръжие в ръце, разгласи министър председателят на Армения Никол Пашинян в послание онлайн към народа, което бе предавано на неговата страница във " Facebook ".

" Нашата задача е да се борим до края, без излишък, в името на правата на народа ни. Сега, на фона на позицията на Азербайджан, да се борим за правата на нашия народ значи, на първо място - да вземем оръжие в ръце и да се отправим в отбрана на нашето родно място ", съобщи още Пашинян.

Той сподели, че Азербайджан не е склонен на нищо друго, с изключение на на капитулация на Карабах, а арменците прелестно схващат какво би означавало това за тях.

" Тук въпросът не е единствено в Карабах, дори не желая да разисквам това. Още през 90-те години в Карабах декларирахме правата на нашия народ. Още тогава казахме, че без Карабах няма Армения - добави министър председателят. - Следователно отбраната на правата на народа на Карабах, значи отбрана на целия арменски народ. И би трябвало да се борим с оръжие в ръка, до момента в който не бъде реализирано дипломатическо решение. И то дефинитивно решение. А такова няма да бъде реализирано още дълго. "

Премиерът се обърна към кметове, селски старейшини, ръководители на всевъзможни държавни структури и органи на локално самоуправление, с предписание да образуват доброволни отряди под управлението на началника на генералния щаб на Армения, като извършват поставените от него задания. Пашинян прикани също по този начин всички предприемачи и студенти от Карабах неотложно да се върнат в столицата Степанакерт и да се влеят в редиците на доброволците.

Арменският министър председател означи, че страната има съюзническата поддръжка на Русия като стратегически сътрудник.

" Днес и през целия този интервал високо правя оценка съдействието сред Армения и Руската федерация. Имаме съюзническата поддръжка на Русия като стратегически сътрудник на Армения и арменския народ. Постоянно си сътрудничим на високо равнище, с цел да намерим изходи от тази обстановка ", сподели той.

По-рано през днешния ден Пашинян разгласи, че се не разрешава вноса в Армения на турски артикули от 31 декември 2020 година поради поддръжката й за Азербайджан в спора.

В отговор на обръщението на Пашинян пом.-президентът на Азербайджан Хикмет Гаджиев съобщи, че Баку поддържа рекулирането на обстановката в Карабах да стане с договаряния и на основата на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той добави, че изказването на Пашинян, че няма да има дипломатическо разрешаване на спора още един път демонстрира, че Ереван не желае решение посредством договаряния.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР