За запалените феновете на художествената гимнастика схемата 4-4-2 има по-различно

...
За запалените феновете на художествената гимнастика схемата 4-4-2 има по-различно
Коментари Харесай

Всички напред! Капитанът ще ви пази!

За запалените почитателите на художествената гимнастика схемата 4-4-2 има по-различно измерение от това на до болежка познатата футболна групировка. Предвид формата на международното състезание през септември в Баку, 4-4-2 значи, че 2 от трите ни водещи гимнастички ще изиграят 4 уреда (т.е. цялостна програма), а третата ще играе две композиции. Ако се придържаме към футболната терминология - в Баку България излиза с двама централни нападатели и един бранител.

Нападателите ни са от ранга на Лионел Меси и Килиан Мбапе, а отбраната ни може да се съпостави с италианската по време международното състезание през 2006 година. Предвид силата на отбора ни, 4-4-2 свежда рисковете за неуспех до най-малко. Шансовете за продобиване на две квоти за олимпийските игри в Токио надлежно се усилват доста (по-паметливите помнят, че за последно България беше представяна от две грации преди 11 години - на игрите в Пекин). Тъй като се взимат трите най-високи оценки от квалификациите, възможностите на двете гимнастички, представящи 4 съчетания, да се класират за многобой са големи. Третата, напълно разумно, губи опцията да се класира за тази конкуренция.

Снимка: Lap.bg

Така в ролята на нападатели, атакуващи местата за Токио, ще забележим Катрин Тасева и Боряна Калейн. А техен бранител – Невяна Владинова. А кой не би желал в защита капитана си?!

Капитанът, който да брани достойнството на България - с големите си шансове за медали във финалите на обособените уреди; капитанът, който да брани девойките – със спокойствието и увереността си, насъбрани през годините, които неимоверно ще им съобщи и в Азербайджан; капитанът, който да брани най-много тима на България – с избора си да не драматизира, а да одобри действителността и с персоналното си решение да избра общото богатство пред личните си упоритости.
Невяна Владинова пред bTV: Най-редно е Боряна и Катрин да се борят за квота "Сама предложих да играя две съчетания ", успокои гимнастичката
Кой не би желал Невяна Владинова в ролята на бранител и покровител на тима?! На водача, чиито опит и мъдрост ѝ подсказаха кое е най-хубавото решение за общото богатство?! На положителния човек, който самичък отиде и сподели „ Аз желая да играя два уреда, тъй като другите заслужават повече”?!

Снимка: Lap.bg

Дори и най-големите критици в България осъзнават, че решението да се играе в скица 4-4-2 е най-хубавото за страната ни. Изборът на федерацията по какъв начин да се разпределят уредите сред девойките е бил може би най-тежкият в последните години – и за президента Илиана Раева, и за основния управител Бранимира Маркова. Ако желаете ми вярвайте, само че за тях тези девойки са като дъщери, а кой желае да пренебрегне едното си дете за сметка на другото?

Въпреки това съобщаването на решението можеше да разклати спокойствието в залата, изключително поради големия обществен интерес и напън към този по този начин сполучлив у нас спорт. Но това не се случи, тъй като на напред във времето излезе капитанът Невяна и смъкна товара от плещите на всички. Показа, че е почтена към себе си и обективна към останалите.

Снимка: Lap.bg

Да, нямаше да е заслужено Боряна да играе за втора поредна година по-малко уреди, поради качествата й, извънземната гимнастика, която показва, и триумфите й този сезон. Нямаше да е заслужено и Катрин да бъде лишена от опцията да се потвърди като титулярен играч, поради значимостта от налагането на още един водач преди Олимпийските игри. Нямаше да е почтено и самата Неви да изпадне в дупка, в случай че не се беше справила с упованията към нея.

През всичките си години на развиване Неви мина през какво ли не, с цел да се пребори за мястото си на титулярен играч в националния тим на една от страните с най-силна конкуренция. И съумя! Но не това е най-важното. Тя съумя в друго – да завоюва сърцата на всички почитатели.

Снимка: Lap.bg

Не знам за вас, само че аз неприятна дума за това момиче не съм чула в никакъв случай. Тя пленява и превзема. И не, тъй като е най-успешният ни играч. Не, тя няма нито международна купа, нито олимпийски орден. Но има друго - необикновен разсъдък, човещина и невзискателност. Съгласете се, че в днешния комерсиален свят малко звезди имат по този начин мощно изразено тези качества. Затова и златното ѝ сърце има доста по-голяма стойност от златния орден, пък било то и от международно.

И дано сме наясно – Владинова не се отхвърля. Не се предава. Не смъква цвичките. Напротив! С тази своя реакция тя сподели, че е по-силна и по-хладнокръвна от всеки път. А оттук насетне я чакат само по-големи триумфи. Оборете ме, в случай че бъркам!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР