За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и

...
За замърсяване на въздуха от предприятие за детски пюрета и
Коментари Харесай

Глоба до 20 000 лв. за завод, замърсяващ въздуха в Асеновград

За замърсяване на въздуха от дружество за детски пюрета и натурални сокове в Асеновград сигнализираха читатели на Actualno.com. След осъществена информация се оказва, че заводът на сдружение „ Ганчев “ ЕООД в града към този момент е глобен от Регионална ревизия по околната среда и водите-Пловдив и са отправени наставления. Препоръките, обаче, не са изпълнени в избран от контролния орган период.
В актуалната година сигнал за замърсяване на въздуха, касаещ същото дружество в Асеновград, е постъпил в пловдивската ревизия през февруари. От началото на 2019 година до момента са осъществени общо шест инспекции на цех на сдружение „ Ганчев “ ЕООД, като последната е била осъществена на 03.05.19 година Тя е по отношение на налагане на настояща месечна глоба за замърсяване на въздуха над допустимите правила по индикатор въглероден оксид, открито на база показан от предприятието отчет от лични периодически измервания, осъществени от акредитирана лаборатория.
Два месеца по-рано на сдружението е формиран Акт за определяне на административно нарушаване (АУАН) за несъблюдение на наставления. Сега следва издаване на наказателни постановления за две нарушавания. Едното наказване е налагане на имуществена глоба за несъблюдение на обещано наставление, която според Закона за запазване на околната среда, е в размер от 2 000 лв. до 20 000 лв. . А другото е налагане на настояща месечна глоба за замърсяване на въздуха до прекратяване на замърсяването , обясниха за Actualno.com от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР