За закуска, десерт или просто на крак, всички обичаме кекс

...
За закуска, десерт или просто на крак, всички обичаме кекс
Коментари Харесай

Най-лесният и супер вкусен кекс!

За закуска, десерт или просто на крайник, всички обичаме кекс и можем да го хапваме и с, и без мотив. В множеството случаи обаче го заобикаляме, тъй като се притесняваме да не стане прекомерно изсъхнал или прекомерно клисав.

Но тази рецепта, която сме ви подготвили, е за кекс, който в никакъв случай не може да бъде сгрешен и изсъхнал и ще възвърне класическия десерт към менюто ви!



Продукти:

1 ч.ч. захар

2 ч.ч. брашно

4 яйца

1/2 ч.ч. олио

1 ванилия

1 бакпулвер
 Шоколадов кекс без брашно и единствено с две съставки! (ВИДЕО) Шоколадов кекс без брашно и единствено с две съставки! (ВИДЕО)
Ако ви се хапва благоуханен шоколадов кекс, който желаете да е по-здравословен, само че с компактен шоколадов усет, то тази рецепта е тъкмо за вас!...

1 ч.л. сода

1 кофичка кисело мляко

1-2 с.л. какао

Пудра захар (за поръска)

Приготвяне: 
 Най-бързият и апетитен ягодов кекс Най-бързият и апетитен ягодов кекс
Изненадайте околните с бърз и апетитен ягодов кекс. За приготвянето му са ви нужни следните артикули: 2 яйца 150 гр захар 200 гр...

В огромна купа разрушаваме захарта с яйца, като настрана в киселото мляко сте поставили содата и по-късно ги добавяте към разрушените яйца и разбърквате всичко дружно още веднъж. След това идва ред на ванилията и олиото и продължавате да бъркате.

Брашното и бакпулвера би трябвало да смесите на едно и на дребни елементи да почнете да добавяте към направената от вас примес, до момента в който не стане гладка.

Отделете малко от готовата примес и в нея прибавете какаото, с цел да я оцветите. Намажете съда, в който ще печете кекса  с олио и насипете с малко брашно и излейте половината от сместа без какао на дъното. С лъжица направете разнообразни пръски и шарки по нея с " оцветената " с какао примес, а от горната страна доизсипете другата част от бялата примес.

За 40 минути печем кекса на 180 градуса в авансово загрята фурна, като ще знаете, че е подготвен посредством съчка за зъби забита в него - в случай че излиза без следи от кекс по нея, значи е съвършен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР