За юни, юли и август българското производство плаща най-висока цена

...
За юни, юли и август българското производство плаща най-висока цена
Коментари Харесай

БСП: Христо Ковачки монополизира целия пазар на електричество

" За юни, юли и август българското произвеждане заплаща най-висока цена на ел. сила в цяла Европа. " Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев по време на конференция в централата на партията, отдадена на проблема с АЕЦ " Белене ".
Сподели с твоите другари
" Всичко това, в случай че ние имаме благоприятни условия да произвеждаме два пъти повече сила, в сравнение с използваме. Един производител на банички и на бюрек в Гърция, който употребява българска ел. сила заплаща по-ниска цена на тока, в сравнение с производителя на банички, насреща до Съдебната палата.
Това е с помощта на метода, по който действа пазара на ток в България и изкривяванията, които се получава т “, добави още Добрев.
По думите му, в случай че има нещо по-сладко от държавния монопол, то това е частният. „ Частен монопол обезпечен от страната е в действителност еднакъв на обир . България има един човек, който в продължение на две години малко по малко съумя да монополизира целия пазар на електричество “, добави още Добрев.
" За това сигнализираха преди време и бизнес организациите в страната ", уточни той.
" След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите ", иронизира Добрев изказванието на Комисия за защита на конкуренцията, че не на всички търговци на ток притежател е Ковачки, а такива има и от Сейшелите.
Милиони е спечелил предприемачът за летните месеци от монополното си състояние. Според Добрев, Ковачки продава ток по-скъпо и от американските централи.
" Такава неуместна страна няма ", уточни социалистът, съгласно който Ковачки имал и свои хора в ГЕРБ и вкарал даже и двама депутати.
" 114 милиона лв. дължи предприемачът на страната, като 109 милиона лв. са дължимите суми единствено за осигуровки . "
Кирил Добрев счита, че Ковачки поема и управлението и на " Топлофикация - София ". В същото време Ковачки се явява за стратегически вложител за АЕЦ " Белене ".
От Българска социалистическа партия възнамеряват да сезират прокуратурата за проблема " Ковачки от Сейшелите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР