За X-та поредна година община Асеновград обявява най-вкусния кулинарен конкурс.

...
За X-та поредна година община Асеновград обявява най-вкусния кулинарен конкурс.
Коментари Харесай

Кой ще приготви най-вкусните станимашки сармички?

За X-та поредна година община Асеновград афишира " най-вкусния " кулинарен конкурс. Станимашките сармички са запазената марка в града на виното и булките. Миниатюрните кулинарни изкушения популяризират славата на Асеновград на всички места по света. Който един път ги опита, остава учуден от невероятния им усет и става безконечен техен обожател.
 
Мънички, ароматни и вкусни, сармичките са най-хубавото мезе за хубавия асеновградски мавруд. Ето за какво кулинарният конкурс " Най-вкусните станимашки сармичи " се организира всяка година в границите на празниците на виното в Асеновград.
 
Всеки може да покаже пред жителите и гостите на града уменията си в обичайна станимашка кухня. Най-важните критерии, по които журито ще дефинира спечелилите, са сармичките да бъдат освен вкусни, само че и типичните за района - мънички и естетично аранжирани по преценка на участника - галещи сетивата на дегустаторите. Кулинарите могат да аплайват със зелеви или лозови сарми, поднесени в подобаващ за показване съд.
 
Записването за присъединяване става на тел.: 0331 62 161. Сармичките би трябвало да бъдат показани за дегустация в интервала от 14:30 ч. до 15:00 ч. на 30.01.24 година (вторник) в ресторант " Tasty " и незабавно по-късно, от 15:30 ч. ще се организира и награждаването на спечелилите.
 
Участниците ще се състезават в 2 категории: лозови сарми и зелеви сарми. Награди за зелеви сармички: I място – 50 лева.; II място – 40 лева.; III място – 30 лева Ще бъдат връчени и 2 поощрителни награди по 20 лева За лозовите сармички премията ще е единствено за класиралия се на I място – 40 лева
 
На кулинарите ще се заплатят вложените артикули. В състезанието нямат право да се включват представители на заведения за хранене. Допустимите участници са единствено домакини (жени и мъже), които са приготвили сармите собственоръчно в дома си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР