За второто тримесечие общите разходи на работодателите за един отработен

...
За второто тримесечие общите разходи на работодателите за един отработен
Коментари Харесай

Разходите на работодателите за труд растат с 8,5%

За второто тримесечие общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 8.5% по отношение на същия интервал през 2017 година. Това демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Увеличението в промишлеността е с 10%, в услугите - със 7%, а в строителството - с 10.5%. По стопански действия през второто тримесечие на 2018 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения " - с 14.9%, " Административни и спомагателни действия " - с 12.7%, и " Култура, спорт и развлечения " - с 11.6%. Намаление на общите разноски за труд е записано в стопански бранш " Операции с недвижими парцели " - със 7.5%.

През второто тримесечие на 2018 година по отношение на същия интервал предходната година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 8.3%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 9.4%.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 15.8% за " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения " до -8% за " Операции с недвижими парцели ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР