За втори пореден ден от Браншовата камара Пътища паркираха в

...
За втори пореден ден от Браншовата камара Пътища паркираха в
Коментари Харесай

Втори ден строителна техника се разположи в центъра на София

За втори следващ ден от Браншовата камара " Пътища " паркираха в символ на митинг камиони, самосвали и други строителни средства в центъра на София. Под дъжда протестиращите са малко спрямо вчерашния ден - към 500 души, полиция пази митинга. Булевардите " Цар Освободител " и " Дондуков " се блокирани.

Прави усещане, че по-голяма част от строителните средства са чисто новички, като не проличава да са употребявани при доста поправки.

Вчера бе разгласен четвърти народен митинг на пътните строители , откакто предходната седмица в петък не се състоя среща в Министерство на районното развиване и благоустройството. От ББК " Пътища " желаят оставката на служебния районен министър Виолета Комитова, имат и поддръжката на Българска строителна камара (БСК). Виолета Комитова е безапелационна, че ще се срещне , защото разногласието е най-вече юридически, а не финансов, защото Според Министерство на регионалното развитие .
 Комитова отхвърля политически диалози: Кои стачкуват тъкмо?
Комитова отхвърля политически диалози: Кои стачкуват тъкмо?

Собствениците на компании още веднъж с покана за понеделник

Причина са неизплатените, съгласно строителите, средства за пътните поправки, които са направени, както и неналичието на възлагания сега на такива . Ръководството на Министерство на регионалното развитие упорства, че на протестиращите компании са предоставени спомагателни действия със заобикаляне на закона , а настрана са им преведени над милиард лв. предплатено и то в огромната си част за действия, които не могат да се правят сега, защото няма позволение за това. Освен това задатъците са дадени над бюджета, с който АПИ е разполагала .

Отделно стои въпросът за, което следва. Пътищарите упрекват Министерство на регионалното развитие и АПИ, че няма възлагане на действия към момента. При актуализацията на бюджета от 46-то Народно заседание бяха отделени 100 000 лева за почистването на пътищата тази зима.
 Камиони и самосвали стовариха митинга на пътищарите на жълтите павета
Камиони и самосвали стовариха митинга на пътищарите на жълтите павета

Четвърти народен митинг на ББК Пътища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР