За втори път за по-малко от година изследване на обикновени

...
За втори път за по-малко от година изследване на обикновени
Коментари Харесай

Слънцезащитните са опасни: WSJ - slava.bg

За повторно за по-малко от година проучване на елементарни слънцезащитни съставки откри, че химикалите се всмукват в кръвния поток в концентрации, доста по-големи от прага на сигурност, избран от Администрацията по храните и медикаментите, оповестява The Wall Street Journal.

Според FDA, в случай че в кръвта са открити дейни съставки с равнище от 0,5 нанограма на милилитър или по-високо, те би трябвало да бъдат оценени, с цел да се дефинира дали усилват риска от рак, недостатъци при раждане или други неподходящи резултати.

Максималната централизация на шестте химикала, изследвани от FDA, варира от 3,3 нанограма на милилитър до 258,1, според от химикала и дали се ползва върху кожата под формата на лосион или спрей.

За съпоставяне, концентрацията от 4 нанограма на милилитър от THC, съставката в марихуаната, която те надрусва, подхожда на 0.04% алкохол в кръвта на човек тежащ 82 кила, откакто е изпил 2 бири

Изследването на FDA, оповестено в рецензирания вестник на Американската здравна асоциация, изследва авобензон, оксибензон, октокрилен, хомосалат, октизалат и октиноксат - шест от най-често употребяваните дейни съставки в слънцезащитния крем.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР