За втори път виждаме бюджетът да е залог на политическия

...
За втори път виждаме бюджетът да е залог на политическия
Коментари Харесай

Петър Ганев: За втори път виждаме бюджетът да е залог на политическия хаос

" За повторно виждаме бюджетът да е залог на политическия безпорядък. На процедура това е историята на последните 2 години ".

Това съобщи за БНР Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система.

" Същото видяхме в края на предходната година ", подсети Ганев и добави, че втора година сме с удължителен закон.

" По-добре бюджет да има - това дава успокоение за всички. По-добре е и държавно управление да има. Когато имаме следващи служебни държавни управления и то за дълъг интервал, това носи проблеми и те са забележими. За да имаме финансова непоклатимост, ни би трябвало първо бюджет и второ - постоянен кабинет ", уточни Ганев.

Според него е допустимо да приключим годината без бюджет, само че е добре за финансовите стратегии някаква нова бюджетна рамка да бъде призната. Той добави, че не знаем по какъв начин би повлияла неналичието на рамка на разнообразни финансови разноски.

" Сигналът е подобен, че в случай че до края на април няма държавно управление, служебният кабинет ще внесе бюджет. Ще има 1 бюджет. Базовият сюжет ще е с 3% недостиг. Затова виждаме пакет от данъчни закони, който свива недостига, т.е. отстранява някои неща във връзка с Данък добавена стойност, подвига някои акцизи, налог свръх пречалба, който може би е най-спорният и аз не виждам по какъв начин той би минал. Ако желаеме да имаме в границите на този удължителен закон признат бюджет, до края на април би трябвало да се внесе самият бюджет и средносрочната рамка и май месец да се гласоподава ", акцентира Петър Ганев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР