За втори път в столицата започна национален протест на надзирателите

...
За втори път в столицата започна национален протест на надзирателите
Коментари Харесай

Служителите от затворите излязоха отново на национален протест

За повторно в столицата стартира народен митинг на надзирателите и чиновниците в " Съдебна защита ". Те упорстват за 20% нарастване на заплатите и назначение на още чиновници.
Една част от протестиращите потеглят от Съдебната палата и ще се събере с друга пред Министерството на правораздаването. По-рано пред БНР Пламен Христов от профсъюз „ Охрана “ заяви, че протестиращите ще бъдат водени гайдари в национални носии, „ тъй като би трябвало да се върнем към българщината, би трябвало да се върнем към нашето, националното, с цел да се разберем, а освен да летим в облаците и в европейските визии и в европейските стандарти, тъй като долу - при нас, тези стандарти ние не ги усещаме “.
По време на шествието протестиращите ще спрат и пред постройките на Министерството на финансите и Министерски съвет. По време на митинг-шествието алегорично ще пред министерските здания ще бъдат оставени ключовете от пандизите в България. Протестиращите желаят да бъде потърсено и открито незабавно решение.
„ Трябва да се търсят незабавни решения, най-малко за угаждане на настояванията в техния най-малко. Настояваме да се стартира с равнене на обществения статус на чиновниците на този с останалите от бранш „ Сигурност “, акцентира той и разяснява, че в случай че и този митинг не бъде чут, чиновниците ще стачкуват и по време на срещата на европейските правосъдни министри в София в края на месеца.
Протестът е под надпис " Европа и за нас ". Исканията включват възстановяване на изискванията на труд и решение на проблемите с насъбраните дни отпуск. Дни преди шествието в отворено писмо протестиращите настояха договарянията по техните претенции да се водят персонално с премиера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР