За втори път в Спасителния център за диви животни на

...
За втори път в Спасителния център за диви животни на
Коментари Харесай

За втори път в Спасителния център за диви животни се излюпи белоглав лешояд

За повторно в Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани " се излюпи белоглав лешояд, оповестяват от организацията и допълват, че за първи път птиче от този тип е излюпено през 2014 година

Второто лешоядче е излюпено в отминалата нощ, след 53-дневно усърдно мътене, оповестяват от организацията. Малкото е съумяло да се измъкне от черупката, с малко помощ от родителите. За бащата Белчо това не е нещо ново - той към този момент един път се е потвърдил като родител, отглеждайки първото малко лешоядче, родено в Центъра - Първолет, със остарялата си партньорка Лешка.

За младата майка Надежда обаче това е първа рожба, само че тя е задоволително старателна и вълнението не й пречи да поставя нужните грижи, показват от екипа на Спасителния център. Това, с което ние можем да подпомогнем родителите е, да им осигурим задоволително количество храна, а с другото - те към този момент се оправят и сами, са допълнили от организацията.

Възстановена е колонията от белоглав лешояд в Кресненското дефиле (снимка)

От Центъра означават още, че първият отгледан там белоглав лешояд - Първолет, към този момент е див и самостоятелен и сега скита из Стара планина в региона към Котел и Сливен.

От неправителствената организация оповестиха още, че и в гнездото на царските орли в Спасителния център от няколко дни има две яйца. Те се надяват тази година да има излюпени орлета. Специалистите означават, че към този момент няколко години поред двойката царски орли в Центъра има яйца, които обаче се оказват неоплодени. Те допускат, че казусът е в мъжката птица, която е към този момент над 20-годишна, в края на своите размножителни качества.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР