За втори път в рамките на Сезон 2019 Carrera Cup

...
За втори път в рамките на Сезон 2019 Carrera Cup
Коментари Харесай

Георги Дончев втори в шампионата Carrera Cup на Хокенхайм

За повторно в границите на Сезон 2019 Carrera Cup Германия гостува на Хокенхаймринг и за повторно страстите от немската писта бяха спорни, откакто равносметката на Overdrive Racing Team е за две втори места в ProAm класа (едно на Георги Дончев от съботния старт и едно на Щефан Рекопф в неделя).

Кръг 13 и 14 от най-престижния едномарков шампионат на Европа минаха при отлични климатични условия, само че водачите компенсираха с доста рискови обстановки, конфликти и непотребни нерви. Това докара до общо шест излизания на кола за сигурност, поравно разпрелени за 32-те обиколки в двата стинта. След сложния уикенд Сезон 2019 става все по-сложен за Overdrive Racing Team – българо-немският екип загуби конкуренцията за отборното първо място, досегашният лидер Лари загар Воорде се отдалечи от първата позиция, а Георги Дончев остава на петото място в ProAm класа.

Българският водач стартира уикенда доста добре, откакто в първия стинт приключи втори в своя клас и добави 20 точки към сметката си, запазвайки инерцията от второто място на Нюрбургринг през август. Съботното съревнование бе извънредно с напрежение, откакто още в първите завои се наложи пристрастеностите да бъдат охлаждани от кола за сигурност. 30-те участващи водачи се срещнаха с черно-червената Panamera още цели 5 пъти през уикенда, откакто и съботният, и неделният старт минаха с неколкократно „ усмиряване на темпото “.

След резултатите от уикенда Георги Дончев сигурно задържа петото си място в общото ProAm нареждане, а в оставащите два старта до края на сезона има късмет да се бори за влизане в призовата тройка.

Именно последните надпревари в края на месеца на Заксенринг ще са от голямо значение за Overdrive Racing Team. С двойната победа от този уикенд BWT Lechner Racing бяха короновани като екипен победител в Сезон 2019, откакто се откъснаха на върха с над 450 точки или с съвсем 100 повече от българо-немските кандидати. За финалните два кръга остава интригата при водачите – макар мощното си начало Лари загар Воорде за момента заема трета позиция зад двете „ остриета “ на Lechner Racing Михаел Амермюлер и Юлиен Андлауер. С двойна победа в последния уикенд Лари може и да скапе празника им, само че триумфът сигурно няма да пристигна без старания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР