За втори път в рамките на близо 3 месеца Варненския

...
За втори път в рамките на близо 3 месеца Варненския
Коментари Харесай

Разследван за убийство, извършено в Добрич, остава в ареста

За повторно в границите на близо 3 месеца Варненския апелативен съд отхвърли да промени в по-лека мярката за неотклонение на Пламен М., притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане на ОД на Министерство на вътрешните работи - Добрич по тази причина, че на 21 против 22 юни т.г., при изискванията на рисков рецидив, съзнателно е умъртвил 69-годишен мъж от Добрич.

Пресслужбата на съда напомня, че Пламен М. е в ареста от края на м.юни тази година. Според проверяващите той е бил в дома на починалия и сред двамата зародил спор. Обвиняемият нанесъл няколко удари на възрастния мъж, вследствие на които той умрял. Тялото му било намерено на 22 юни сутринта в жилището му в Добрич.

В началото на този месец Окръжен съд – Добрич е оставил без почитание молбата на обвинения за по-лека мярка за процесуална насила, а през днешния ден въззивната апелативна инстанция удостовери това определение като вярно и законосъобразно.

Съдебният състав уточни, че умишленото ликвидиране, осъществено при изискванията на рисков рецидив е тежко закононарушение по смисъла на закона. Събраните в хода на следствието доказателства – свидетелски показания, огледи, експертна информация и други удостоверяват и на този стадий обоснованото съмнение, че Пламен е съпричастен към незаконното действие. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

И за този съд продължава да е годна заплахата обвиненият да извърши закононарушение. В биографията си мъжът има към този момент 3 присъди, две от които са търпени дейно. Реална остава и заплахата, в случай че е с по лека мярка за неотклонение Пламен да се укрие от наказателно гонене. Той не живеел на непрекъснатия си адрес и постоянно сменял обитаемоте места, в които живее и работи.
Представената здравна документи и диагнозата в нея не дават съображение и на този съд да промени мярката за неотклонение на обвинения. Назначена е и нова Съдебно здравна експертиза.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява непрекъснатия арест на Пламен М., обвинен по досъдебно произвеждане на ОД на Министерство на вътрешните работи - Добрич по тази причина, че при изискванията на рисков рецидив, съзнателно умъртвил 69-годишен мъж е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР